Hyppää sisältöön

Valtatie 9:n parantaminen Siilinjärvellä alkaa maaliskuussa

Julkaistu 25.1.2024 10.50

 

Vt 9 parantaminen välillä Lotteinen–Jännevirta -hankkeen suunnittelu on saatu valmiiksi. Hankkeelle on valittu urakoitsija ja rakentaminen aloitetaan maaliskuun alussa.

Siilinjärvellä parannetaan liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta valtatie 9:llä Lotteisen ja Jännevirran välillä. Tietä rakennetaan noin neljän kilometrin matkalta kaksikaistaiseksi molempiin suuntiin. Hankkeessa rakennetaan myös uusi Keltun eritasoliittymä sekä lentokoneiden varalaskupaikka eritasoliittymän ja Jännevirran sillan välille. Lisäksi tehdään katu- ja yksityistiejärjestelyitä ja parannetaan jalankulku- ja pyöräily-yhteyksiä. 

Hankkeen tavoitteena on valtatie 9:n liikennejärjestelyjen ja liikenneturvallisuuden parantaminen. Urakka valmistuu pääosin vuoden 2025 lopulla, minkä jälkeen tehdään vielä päällystys- ja viimeistelytöitä vuoden 2026 puolella. Kokonaisuudessaan urakka on valmis syksyllä 2026. 

Urakka tulee jonkin verran vaikuttamaan alueen liikennöitävyyteen, mutta ei vaikuta merkittävästi matka-aikoihin. Urakan aikaisista liikennejärjestelyistä tiedotetaan erikseen hankesivuilla ja hankkeen Facebook-sivulla.

“Tämä on merkittävä hanke tällä seudulla. On hienoa päästä aloittamaan urakka huolellisen suunnittelutyön jälkeen”, sanoo hankkeen projektipäällikkö Harri Liikanen Väylävirastosta. 

Hankkeella järjestetään helmikuussa asukastilaisuus, johon ovat tervetulleita kaikki hankkeesta kiinnostuneet. Tilaisuudessa kerrotaan tarkemmin töiden toteuttamisesta ja vaikutuksista. Osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Tarkemmat tiedot tilaisuuden aikataulusta julkaistaan hankesivuilla ja Facebook-sivulla. 

Lisätietoja:
Väylävirasto, projektipäällikkö Harri Liikanen, p. 029 534 3007, [email protected]

Seuraa hanketta: 
vayla.fi/vt-9-parantaminen-valilla-lotteinen-jannevirta-siilinjarvi
facebook.com/lotteinenjannevirta 

Vt 9 parantaminen välillä Lotteinen–Jännevirta, Siilinjärvi 2024–2026

  • Hankkeen kustannusarvio on 50 miljoonaa euroa. 
  • Hankkeen rakennuttaja on Väylävirasto ja urakoitsija GRK Suomi Oy. 
  • Kokonaisuuteen kuuluu valtatien parantaminen noin neljän kilometrin matkalla kaksikaistaiseksi molempiin suuntiin, uusi eritasoliittymä ja lentokoneiden varalaskupaikka.
  • Hankkeessa parannetaan myös jalankulku- ja pyöräilyväyliä sekä tehdään yksityistiejärjestelyitä. 
  • Hankkeen tavoitteena on liikenneturvallisuuden ja -sujuvuuden parantaminen sekä maankäytön kehittämisen mahdollistaminen alueella.

CEF-logo

Tämän julkaisun sisällöstä vastaa yksin Väylävirasto, eikä se välttämättä vastaa Euroopan unionin mielipidettä.