Hyppää sisältöön

Turunväylälle toteutetaan vaihtuvat nopeusrajoitusmerkit sujuvoittamaan liikennettä

Julkaistu 13.02.2020

Turunväylälle (valtatie 1) toteutetaan vaihtuvat nopeusrajoitusmerkit välille Kehä III–Munkkivuori vuoden 2020 aikana. Vaihtuvien nopeusrajoitusten avulla sujuvoitetaan liikennettä vilkkaalla valtatieosuudella. Nopeusrajoituksia ohjataan ennakoivasti ruuhkien sekä sää- ja keliolosuhteiden perusteella. Lisäksi hankkeessa rakennetaan tiedotusopasteita, varoitusmerkkejä, liikenteenmittauslaitteita ja kaksi sääasemaa. Uuden liikenteenhallintajärjestelmän avulla tienkäyttäjiä pystytään tiedottamaan tarkemmin liikenteen häiriöistä ja niiden sijainnista.

Rakennustyöt tehdään pääasiassa keväällä ja kesällä 2020. Syksyn aikana järjestelmää testataan. Uusi liikenteenhallintajärjestelmä ja opasteet on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2020 loppuun mennessä.

Hankkeen urakoitsijaksi on valittu Normiopaste Oy. Työt maastossa alkavat helmikuussa viikon 8 alussa kaivuutöillä. Kaivuutyöt liittyvät kaapelien suojaputkien ja kaivojen sekä opasteiden perustusten asentamiseen. Ensivaiheessa rakennustyöt vaikuttavat liikennejärjestelyihin Turunväylällä, Kehä III:n läheisyydessä. Vaikutusalue vaihtelee töiden etenemisen mukaan. Nopeusrajoitus työalueella on vähintään 60 km/h. Kaistoja suljetaan tarvittaessa ruuhka-aikojen ulkopuolella.

Hankkeen kustannusarvio on 4,5 miljoonaa euroa. Kustannukset jaetaan Väylän ja Espoon kaupungin kesken.

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Marja Wuori, Väylä, puh. 029 534 3834, [email protected] 

Hankkeen verkkosivut: https://vayla.fi/vt-1-vaihtuvat-nopeusrajoitukset

Liitteet

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta