Hyppää sisältöön

Turku-Uusikaupunki ja Raisio-Naantali perusparantaminen: maastotutkimukset alkavat Vehmaalla

Julkaistu 22.6.2022 10.36

 

Osana Turku–Uusikaupunki- ja Raisio–Naantali-rataosuuden perusparannushanketta käynnistyvät maastotutkimukset Vehmaalla kesä-heinäkuun vaihteessa. Työt alkavat juhannuksen jälkeen kaapelikartoituksilla ja mittauskohteiden merkitsemisellä maastossa.

Maaperän kairaustyöt aloitetaan heinäkuussa. Maastotutkimustöitä tehdään koko Vehmaan alueen rataosuudella. Työt tehdään pääosin rautatiealueen sisäpuolella, joka on ulkopuolisilta suljettu. Ratasuunnitelman laatimisen aloittamisesta on tehty 20.04.2022 ratalain mukainen kuulutus.

Turku-Uusikaupunki ja Raisio-Naantali perusparantaminen

Turun ja Uudenkaupungin välille suunnitellaan rautatien ja tasoristeyksien perusparannuksia. 
Yksiraiteinen, 65 kilometriä pitkä tavaraliikenteen rataosa Turun ja Uudenkaupungin välillä kulkee Turun, Raision, Maskun, Nousiaisen, Mynämäen, Vehmaan ja Uudenkaupungin alueella. Raision ja Naantalin väliselle rataosuudelle suunnitellaan tasoristeyksien ja perusparannuksen lisäksi myös radan sähköistämistä.

Hankkeen tavoitteena on parantaa rataverkon ja tienkäyttäjien turvallisuutta. Radan korjaaminen ylläpitää liikenteen toimivuutta ja tukee alueellista saavutettavuutta sekä kansainvälisten yhteyksien toimivuutta. Rataosuuden sähköistys vähentää liikenteen ilmastovaikutuksia ja parantaa raideliikenteen kilpailukykyä.    


Lisätiedot
Projektipäällikkö Erkki Mäkelä, Väylävirasto
p. 029 534 3822, [email protected]

Hanke verkossa
https://vayla.fi/turku-uusikaupunki-raisio-naantali

Väyläviraston kuulutukset
https://vayla.fi/kuulutukset


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.