Hyppää sisältöön

Seinäjoen Pajuluoman kunnostamisselvitys käynnistyy

Julkaistu 16.9.2020 11.50

Väylävirasto käynnistää yhdessä Senaatin Asema-alueet Oy:n kanssa Seinäjoen Pajuluoman kunnostamisselvityksen. Kunnostamisselvityksen tavoitteena on selvittää vesistön nykytila, jotta voidaan päättää mahdollisesta kunnostustarpeesta, -tavasta ja sen laajuudesta. Seinäjoen kaupunki on mukana hankkeessa maa-alueiden omistajan roolissa.

Pajuluoman kunnostussuunnitteluun liittyviä lisätutkimuksia tehdään syyskuun lopulla. Viikolla 38 tehdään geoteknisiä maaperäkairauksia luoman rannalla kaupungin omistamilla kiinteistöillä sekä ratapiha-alueella. Kairausten tarkoituksena on selvittää maaperän kantavuutta. Viikolla 39 on tarkoitus tehdä lisätutkimuksia, jotka kohdistuvat luoman pohjasedimenttiin ja veteen. Sedimentti- ja vesinäytteitä otetaan pääasiassa ratapiha-alueen ja Pohjan valtatien väliseltä alueelta.

Alueella liikkuvia kehotetaan valppauteen työmaa-alueen läheisyydessä.

Hankkeelle on perustettu omat hankesivut osoitteeseen https://vayla.fi/kaikki-hankkeet/seinajoen-pajuluoman-kunnostamisselvitys. Sivuilta löytyy lisätietoa hankkeen taustoista sekä usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lisätiedot:

Väylävirasto, projektipäällikkö Mikko Heiskanen, p. 029 534 3808, [email protected]


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.