Hyppää sisältöön

Saimaan kanavan kehittämishankkeen toteuttaminen siirtyy

Julkaistu 12.11.2021

Väylävirasto keskeytti tiistaina 9.11. 2021 Saimaan kanavan sulkujen pidentämistä koskevan allianssiurakan hankinnan. Hankinnan keskeyttäminen siirtää suunniteltuja liikennekatkoja Saimaan kanavaliikenteessä.

Väyläviraston tämänhetkisen näkemyksen mukaan hanke tullaan toteuttamaan yhden 15 kuukauden mittaisen liikennekatkon aikana. Uuden liikennekatkon alustava ajankohta on tammikuusta 2024 toukokuuhun 2025. Tämä toteutusmalli vähentää hankkeen riskejä, turvaa alusliikenteen avaamisen suunnitellussa aikataulussa ja lisää ennakoitavuutta Saimaan alueen vesiliikenteen toimijoille. Jos valittuun malliin päädytään, se tarkoittaa kanavan kiinni pitämistä kesäkauden 2024 ajan.

Rakennustyöt Saimaan kanavan kehittämiseksi oli suunniteltu toteutettavaksi kahden kahdeksan kuukauden mittaisen liikennekatkon aikana, talvikausina 2022-2023 ja 2023-2024. Hankkeen valmistelun ja nyt keskeytetyn hankintavaiheen aikana on käynyt ilmi, että tämä vaihtoehto olisi sisältänyt merkittäviä, erityisesti aikataulua koskevia riskejä. 

Rakennusurakan hankinta alkaa uudestaan, kun ensimmäisessä hankintavaiheessa avoimeksi jääneet asiat on ratkaistu ja urakka on mahdollista toteuttaa hallitusti.

Lisätietoja

Väylävirasto
projektipäällikkö Harri Liikanen
p. 029 534 3007, [email protected]
 

Lisätietoa Saimaan kanavan kehittämisestä


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta