Hyppää sisältöön

Rantatunnelihankkeelle tunnustusta Rakennusinsinöörien Liitolta

Julkaistu 16.11.2016

Kuva: Susanna Lyly

Tampereen Rantatunnelille myönnettiin 17.11. Suomen Rakennusinsinöörien Liiton RIL-palkinto tunnustuksena korkealuokkaisesta rakennusinsinööriosaamisesta.

Palkinnon julkisti OP Ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen. "Hanke edustaa laajuudessaan ja vaativuudessaan hienolla tavalla suomalaista rakennusteknistä osaamista. Se luo myös merkittävine aikataulualituksineen ja muutenkin vähintään tavoitteiden mukaisena suorituksena kaivattua positiivista mielikuvaa julkiseen keskusteluun", Karhinen perustelee.

Palkintoa olivat Säätytalolla vastaanottamassa Liikenneviraston, Tampereen kaupungin, lemminkäisen, A-Insinöörien ja Saanio  Riekkolan edustajat Pekka Petäjäniemi, Magnus Nygård, Milko Tietäväinen, Esko Mulari, Jukka Levä ja Matti Kalliomäki.

”Liikenneviraston tavoitteena allianssimallin kokeilussa oli alan kehittyminen ja uusien ideoiden esille saamisen edistäminen. Allianssi tuo rakentajat, suunnittelijat ja tilaajat saman pöydän ääreen toteutussuunnitteluvaiheessa, mikä on merkittävä etu vaativissa projekteissa. Uusia ideoita hyödyntämällä toimittiin nopeammin ja kustannustehokkaasti sekä riskejä halliten”, kertoo Pekka Petäjäniemi. ”Hankkeessa murrettiin myytti siitä, että aikataulun kiristäminen tapahtuu turvallisuuden tai laadun kustannuksella. Näin ei ole tapahtunut. Hankkeen turvallisuustaso on ollut koko ajan huomattavan hyvä ja laadullisia ongelmia ei ole esiintynyt.”

RIL-palkinto jaetaan vuosittain rakennustyölle, -kohteelle tai -konseptille, joka edustaa parhaiten korkealuokkaista, laadukasta ja innovatiivista suomalaista rakennusinsinööritaitoa ja osaamista ja on samalla edistänyt myönteistä rakennusteknistä ja yhteiskunnallista kehitystä maassamme. RIL-palkintoa on jaettu vuodesta 1972 lähtien.

RIL:n tiedote 17.11. Tampereen rantatunnelille vuoden 2016 RIL-palkinto

 

www.liikennevirasto.fi/rantatunneli

www.facebook.com/rantatunneli

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta