null
null Painettujen merikarttojen kustantaja vaihtuu ja hinnat laskevat edelleen

Painettujen merikarttojen kustantaja vaihtuu ja hinnat laskevat edelleen

Julkaistu 27.01.2016
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Liikennevirasto on kilpailuttanut painettujen merikarttojen kustantajan. Uusi, vuoden 2016 alusta voimaan tullut sopimus on solmittu John Nurminen Marine Oy:n kanssa.

Kuva: Sopimusta allekirjoittamassa John Nurminen Marine Oy:n toimitusjohtaja Karl-Johan Rosenström sekä Liikenneviraston puolelta merikartoituspalvelut-yksikön päällikkö Rainer Mustaniemi.

John Nurminen Marine Oy on Helsingin Lauttasaaressa toimiva karttoihin, merialan julkaisuihin sekä vene-elektroniikkaan erikoistunut yhtiö jonka asiakkaita ovat koti- ja ulkomaiset varustamot sekä veneilijät Suomessa ja ulkomailla. Yhtiö palaa painettujen merikarttojen kustantajaksi kolmen vuoden tauon jälkeen.

Painettujen merikarttojen myynti on ollut melko tasaista viimeisen vuosikymmenen aikana. Uusia painoksia tulee suosituille merialueille hieman entistä tiheämmin ja tämä yhdistettynä kuluttajahintojen laskuun on vaikuttanut positiivisesti karttojen menekkiin.

Sopimus John Nurminen Marine Oy:n kanssa on voimassa kolme vuotta ja sisältää mahdollisen optiovuoden. Uuden sopimuksen ansiosta merikarttatuotteiden hinnat laskevat 6 %.

Karttoja voi ostaa esimerkiksi John Nurminen Marine Oy:ltä sekä karttojen jälleenmyyjiltä, kuten kirjakaupoista ja veneilytarvikeliikkeistä.

Uuden sopimuksen myötä John Nurminen Marine toimii sekä Liikenneviraston painettujen merikarttojen kustantajana että elektronisten merikarttojen (ENC) virallisena jakelijana.

Lisätietoja

merikarttaryhmän päällikkö Juha Tiihonen p. 029 534 3484