Hyppää sisältöön

Oulun Latokartanon uusi silta otetaan käyttöön – alueen liikennejärjestelyt muuttuvat

Julkaistu 26.5.2023 12.10

 

Oulun Oritkarin kolmioraidehankkeeseen kuuluva Latokartanon uusi silta otetaan käyttöön 29. toukokuuta. Muuttuneet liikennejärjestelyt ohjaavat ajoneuvo- ja pyöräliikenteen sekä jalankulkijat vastavalmistuneelle ylikulkusillalle.  

Latokartanon siltauudistuksen poikkeusliikennejärjestelyt kesän 2023 aikana.

Latokartanon sillan uudistustyöt ovat edenneet suunnitellusti, ja uusi ylikulkusilta otetaan käyttöön vaiheittain. Maanantaina 29.5. liikenteelle avataan länsipuolen kaksi ajokaistaa, pyörätie ja jalkakäytävä. 

“Ajoneuvoliikenteelle on käytössä edelleen yksi ajokaista suuntaansa. Poikkeusliikennejärjestelyt ovat olleet käytössä huhtikuusta 2022 lähtien, jolloin siltaremontti alkoi. Vaikka työt ovat hidastaneet liikennettä, on se kulkenut koko ajan sujuvasti”, kertoo Väyläviraston projektipäällikkö Jouni Vauhkonen.

Vanha silta puretaan kesän aikana

Latokartanon uuden ylikulkusillan vaiheittainen käyttöönotto mahdollistaa vanhan sillan purkamisen niin, ettei vaihtoehtoisia reittejä tarvita.  

”Purkutyöt eivät aiheuta erityistä häiriötä alueelle liikkuville, sillä vanha silta puretaan uuden sillan itäpuolella, eli varsin kaukana uudella ylikulkusillalla kulkevasta liikenteestä”, Vauhkonen sanoo.

Poikkeusliikennejärjestelyt ovat voimassa siihen asti, kunnes rakennus- ja purkutyöt valmistuvat. Alueen nopeusrajoitus on 30 kilometriä tunnissa.

Tilapäistä melua Äimärautiolla touko-elokuussa

Latokartanon sillan työvaiheet aiheuttavat Äimärautiolla tilapäistä melua 29.5.–31.8. Rakennus- ja purkutöitä tehdään arkisin klo 7–18 ja tarvittaessa myös lauantaisin. Lisäksi vanhan sillan purkutyöt aiheuttavat ympärivuorokautista melua 29.5.–2.6. ja 17.–21.7. Töistä ja ajankohdista on annettu huhtikuussa meluilmoitus lähialueen kiinteistöille.

Latokartanon silta valmistuu kokonaisuudessaan elokuun loppuun mennessä. Uudella ylikulkusillalla on neljä kaistaa ajoneuvoliikenteelle, jalkakäytävät molempiin kulkusuuntiin sekä polkupyöräbaana.

Latokartanon ylikulkusilta on osa Väyläviraston Oulun Oritkarin kolmioraiteen rakentamishanketta. Kolmioraide rakennetaan Oritkarin satamaliikenteen tarpeisiin. Latokartanon sillan uudelleen rakentaminen on edellytys kolmioraiteelle. Hanke valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä.

Lue lisää: https://vayla.fi/oulun-ratapihat/oritkarin-kolmioraide

Lisätiedot:
Jouni Vauhkonen, projektipäällikkö 
Väylävirasto 
[email protected] 
puh. 029 534 3268

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta