Hyppää sisältöön

Nokian ratapihan kehittäminen etenee suunnitteluvaiheeseen

Julkaistu 22.8.2022 9.00

 

Nokian ratapihahankkeen edistämiseksi on tehty merkittäviä sopimuksia elokuussa 2022. Väylävirasto ja Nokian kaupunki ovat allekirjoittaneet sopimuksen hankkeen toteuttamisesta. Tämän lisäksi Väylävirasto on käynnistänyt hankkeen suunnittelun allekirjoittamalla suunnittelusopimuksen Sweco Infra&Rail Oy:n kanssa.

Nokian asemalle on tulossa raiteistomuutoksia sekä uusi matkustajaliikenteen välilaituri. Tämän lisäksi sopimus sisältää uuden alikäytävän rakentamisen hissiyhteyksineen, vanhan alikulun purkamisen, aseman pohjoispuolen liityntäpysäköintialueen sekä jalankulku- ja pyöräilyväylien parantamistoimenpiteitä.

"Kehitämme Nokian ratapihaa toimivammaksi sekä henkilöjunaliikenteen sujuvuuden että tavaraliikenteen toimintaedellytysten näkökulmasta. Kyseessä on merkittävä hanke Nokian kaupungille ja sen asukkaille. Hanke liittyy keskeisesti myös Nokian asemanseudun ja Tampereen seudun lähijunaliikenteen kehittämiseen", kertoo infrapalveluiden johtaja Jussi Pesonen Nokian kaupungilta.

"Kevättalven ja kesän aikana olemme tehneet Nokialla maastomittauksia ja maaperätutkimuksia, jotta hankkeen lähtötiedot olisivat mahdollisimman hyvät. Odotamme maaperätutkimusten tuloksia vielä elokuun aikana", kertoo projekti-insinööri Mervi Kulha Väylävirastosta.

Nokian ratapihahankkeen elokuussa alkava suunnitteluvaihe ajoittuu vuosille 2022–2023. Suunnitteluvaiheen aikana laaditaan rata- ja katusuunnitelmat. Hankkeen rakentamisvaihe tulee kestämään arviolta noin kaksi vuotta ja valmista tulisi olla vuoden 2024 aikana. Hankkeen kustannusarvio on 15,3 miljoonaa euroa.

Lisätiedot
 

Terhi Haapaniemi, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 029 534 3809, [email protected]

Jussi Pesonen, infrapalveluiden johtaja, Nokian kaupunki, puh. 040 672 3203, [email protected]

Lisää hankkeesta
 

https://vayla.fi/nokian-ratapiha

https://www.nokiankaupunki.fi/kaupunki-ja-hallinto/strategia-ja-hankkeet/hankkeet/asemanseudun-kehittaminen/#528679e7


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta