Hyppää sisältöön

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hanke: uusi kiertotieosuus otetaan käyttöön Valoniementien kohdalla

Julkaistu 22.5.2024 12.00

 

Valoniementien kohdalla sijaitsevaa nykyistä ajoneuvoliikenteen kiertotietä jatketaan lyhyen tieosuuden verran Hessundinsalmen sillan puoleisessa päädyssä. Järjestely otetaan käyttöön keskiviikkona 29.5.2024, ja se on voimassa arviolta 1–1,5 kuukautta.

Kiertotieosuuden myötä ajoneuvoliikenteen väylä siirtyy Paraisilta katsottuna sijansa verran oikealle tiedotteen liitteenä olevan kartan esittämällä tavalla.

Järjestely mahdollistaa Saaristotien kohdalla tarvittavien maaleikkausten tekemisen ja tien rakennekerrosten uusimisen.

Jalankulun ja pyöräilyn kulkureittiin järjestely ei vaikuta. Hanke muistuttaa, että työnaikaiset bussipysäkit sijaitsevat Kalkkitien kiertoliittymän kohdalla, jossa on myös turvallinen kohta ylittää Saaristotie suojatietä pitkin.

 

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Janne Wikström, Väylävirasto, puh. 029 534 3600, [email protected]

Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa, Kreate Oy, puh. 0400 627 461, [email protected]


Liite: liikennejärjestely kartalla


Seuraa hanketta:

Hankkeen kotisivut: www.vayla.fi/mt-180-kirjalansalmen-ja-hessundinsalmen-siltojen-uusiminen

Facebook: https://www.facebook.com/ravsundhessund/   

 

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hankkeen tavoitteena on turvata ainoan maantieyhteyden säilyminen entistä parempana Paraisille ja Turunmaan saaristoon. Lisäksi mahdollistetaan alueen valtakunnallisesti merkittävälle teollisuudelle entistä suurempien erikoiskuljetusten käyttöönotto teollisuuden kuljetuksissa. Hanke myös tukee Paraisten elinkeinoelämän ja maankäytön kehittämistä sekä lisää liikenteen turvallisuutta ja asumisviihtyisyyttä. Hankekokonaisuuden kustannusarvio on 128 miljoonaa euroa.

Liitteet