Hyppää sisältöön

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hanke: rakentamisessa hyödynnettävää kiviainesta murskataan Hessundinsalmen sillan pohjoispuolella

Julkaistu 23.5.2024 12.39

 

Hessundinsalmen sillan pohjoispuolella Saaristotien tällä hetkellä käytöstä poistetulla alueella aloitetaan kuluvalla viikolla kiviaineksen murskaustyö.

Murskaustyö aloitetaan viikon 22 alussa, ja sen kesto on noin 4 viikkoa päättyen viimeistään 28.6.2024. Työtä tehdään pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin klo 7–20 pois lukien juhannusta edeltävä viikko, jolloin työskentelemme tarpeen vaatiessa maanantaista keskiviikkoon. Työskenneltäessä noudatetaan meluluvan ohjeita ja määräyksiä.

”Hankealueelta louhittu kallio saadaan tehokkaasti hyödynnettyä rakentamisessa. Kiviaines murskataan pienemmäksi, ja mursketta käytetään muun muassa täyttöihin. Saamme näin myös vähennettyä merkittävästi työmaakuljetusten aiheuttamaa haittaa, kun voimme murskata kalliota lähellä sitä kohdetta, jossa kiviainesta tarvitaan”, kertoo projektipäällikkö Janne Wikström Väylävirastosta.  

Murskaustyö suoritetaan Saaristotien työn ajaksi suljetulla osuudella liikenteen ollessa kiertoreitillä (tiedotteen liitteenä olevassa kartassa on merkitty suuntaa-antava alue). Murska-aseman sijoittamisella olemassa olevien kallioleikkausten väliin pyritään vähentämään työstä aiheutuvaa melua ja minimoimaan pölyn leviämistä ympäristöön. Pölyämisen vähentämiseen käytetään lisäksi kastelua.

Karttakuva

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Janne Wikström, Väylävirasto, puh. 029 534 3600, [email protected]

Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa, Kreate Oy, puh. 0400 627 461, [email protected]

Lohkopäällikkö Andrey Rojas, Kreate Oy, puh. 050 590 7424, [email protected]

Liite: murskausalue merkittynä kartalle

Seuraa hanketta:

Hankkeen kotisivut: www.vayla.fi/mt-180-kirjalansalmen-ja-hessundinsalmen-siltojen-uusiminen

Facebook: https://www.facebook.com/ravsundhessund/   

 

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hankkeen tavoitteena on turvata ainoan maantieyhteyden säilyminen entistä parempana Paraisille ja Turunmaan saaristoon. Lisäksi mahdollistetaan alueen valtakunnallisesti merkittävälle teollisuudelle entistä suurempien erikoiskuljetusten käyttöönotto teollisuuden kuljetuksissa. Hanke myös tukee Paraisten elinkeinoelämän ja maankäytön kehittämistä sekä lisää liikenteen turvallisuutta ja asumisviihtyisyyttä. Hankekokonaisuuden kustannusarvio on 128 miljoonaa euroa.

Liitteet