null
null Liikenneviraston vuosi oli tapahtumarikas: digitalisaatiota, valmistuneita hankkeita ja paljon muuta

Liikenneviraston vuosi oli tapahtumarikas: digitalisaatiota, valmistuneita hankkeita ja paljon muuta

Julkaistu 22.12.2016
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Liikenneviraston vuosi 2016 oli edellisvuoden tapaan tapahtumarikas.

Suomi liikkuu joka vuosi entistä enemmän ja monipuolisemmin. Liikennemäärät ovat olleet kasvussa radalla, teillä ja merellä. Lue lisää tilastoista.

Liikkumisen tueksi on käytössä entistä enemmän dataa. Liikennevirasto on avannut tietovarastojaan aktiivisesti, viimeisimpänä rautateiden kunnossapitodataa. Tietoa avoimen datan käyttömahdollisuuksista.

Tiedon lisääntyminen lisää myös turvallisuutta, Nordic Way -kokeilussamme ajantasaista tietoa tieliikenteen häiriöistä jaetaan autojen kesken. Osallistu kokeiluun.

Alkuvuonna käynnistettiin korjausvelkaohjelman ja perusväylänpidon lisärahoituksen mukaiset toimenpiteet. Ohjelman pohjaksi käytiin tiivis vuoropuhelu sidosryhmien kanssa, jotta käsitys kriittisistä pullonkauloista olisi yhteinen. Lue lisää korjausvelkaohjelmasta.

Väylien päivittäistä kunnossapitoa tehostaa tarkempi tieto väylän kunnosta, jolloin myös täsmällisempi kunnossapito on mahdollista. Lue lisää digitalisaatiosta ja tiedon tehokäytöstä.

Moni merkittävä rakennushanke valmistui vuoden 2016 aikana. Elinkeinoelämän kuljetuksille ja kansalaisille on yhä sujuvammat yhteydet käytössä. Tutustu käynnissä oleviin hankkeisiin.

Liikkumisen muodot monipuolistuvat. Tänä vuonna on kokeiltu robottibusseja joukkoliikenteessä ja arktinen testiekosysteemi Aurora Tunturi-Lapissa on päässyt vauhtiin. Nämä luovat uusia liikkumisen mahdollisuuksia tulevaisuudessa. Lue lisää Aurorasta.

Loppuvuodesta 2016 valmistunut energia- ja ilmastostrategia asetti liikenteelle ja väylänpidolle suuret päästövähennystavoitteet. Liikennevirasto on myös osaltaan mukana ilmastotalkoissa. Lue lisää ilmastotalkoista. Ympäristötavoitteita tukee myös maailman ympäristöystävällisin jäänmurtaja Polaris, joka valmistui syksyllä. Lue lisää Polariksesta.

Lisäksi vuonna 2016 julkaistiin Liikenneviraston ensimmäinen yhteiskuntavastuuraportti. Tällä hetkellä tekeillä on järjestyksessään toinen yhteiskuntavastuuraportti ja se julkaistaan helmi-maaliskuun 2017 aikana. Lue lisää Liikenneviraston yhteiskuntavastuusta.

Nyt joulun viettoon! Joululiikenne on kiireisimmillään aaton aattona. Liikennetilannetta ja vaikkapa valkoisen joulun lumitilannetta voit seurata Liikennetilanne-palvelusta.

Liikennevirasto toivottaa kaikille turvallisia matkoja, rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta.