Takaisin

Suomen suurin kaikille avoin liikennekokeilu laajenee etelän suurkaupunkeihin johtaville teille

Suomen suurin kaikille avoin liikennekokeilu laajenee etelän suurkaupunkeihin johtaville teille

Julkaistu 17.11.2016

Kuvittele, että lumimyräkässä näkyvyys heikkenee nopeasti, näet liikenneonnettomuuden tai huomaat ajaessasi liikennettä vaarantavan esteen – mitä jos saisit ajantasaisen varoituksen muilta kuljettajilta? Tai etkö haluaisikin varoittaa siitä muita kuljettajia? Mukaan kokeilemaan varoitusten lähettämistä ja vastaanottoa pääsevät Helsingin ja Tampereen kehäteitä sekä Helsingistä Espooseen, Turkuun, Tampereelle ja Lahteen suuntautuvia teitä käyttävät autoilijat.

Liikenneturvallisuuden parantamiseen tähtäävässä kokeilussa kuljettajat tietävät jo ennakolta edessä olevista vaaroista ja saavat aikaa valmistautua. Suomen suurimpaan kaikille avoinna olevaan verkottuneiden ajoneuvojen kokeiluun haetaan mukaan yli tuhatta autoilijaa, joilla on käytössään Android-älypuhelin. Kokeilu on osa tieliikenteen automaation tutkimusta ja edistää osaltaan Suomen liikenteen digitalisoitumista, missä palveluiden kehityksen ytimessä ja hyötyjinä ovat niiden käyttäjät.

Marraskuun 17. päivä palvelun käytöstä hyötyy aiempaa laajemmalla alueella ja uusilla väylillä. Kokeilualue laajenee valtatieltä 1 (Helsinki-Turku) sekä pääkaupunkiseudun kehäteiltä valtateille 3 ja 4 Tampereen ja Lahden suuntiin sekä Länsiväylälle Espoon suuntaan. Mukaan tulevat myös Tampereen kehätiet ja rantaväylä.

Toukokuussa 2016 alkaneessa kokeilussa on mukana jo yli 200 autoilijaa Helsingin ja Turun seudulta. Kokeilun aikana autoilijat ovat päässeet välittämään paikkatietoa mm. heikentyneestä näkyvyydestä, onnettomuuksista sekä esteistä tai eläimistä tiellä. Nyt mukaan on laajennettu myös tietyömaiden sijainnit. Kokeilu päättyy huhtikuun lopulla 2017.

Olosuhdetietoja vastaanottaa käyttäjien lisäksi myös Liikenneviraston tieliikennekeskus. Kokeilun aikana myös tieliikennekeskuksen lähettämät häiriöviestit välittyvät sovellukseen.

Ilmoittaudu mukaan

Ilmoittaudu mukaan kokeilun osoitteessa: www.automaattiset-ajoneuvot.com

Lisätietoja

Ilkka Kotilainen, projektipäällikkö, Liikennevirasto, ilkka.kotilainen@liikennevirasto.fi, p. 050 311 8016

 Anna Schirokoff, johtava asiantuntija, Trafi, anna.schirokoff@trafi.fi, p. 029 5345 268

James Etheridge, Head of Media Relations, HERE, james.etheridge@here.com (Enquiries in English)

Lue lisää Liikenneviraston digitalisaatiohankkeesta

Sosiaalinen media

Facebook: https://www.facebook.com/automaattiautot (@automaattiautot)

Twitter: https://twitter.com/automaattiautot (@automaattiautot)

#varoitamuita #NordicWay
 

Kokeilu on osa yhteispohjoismaista EU-tuettua NordicWay-hanketta. Hankkeen Suomen Coop-kokeilun toteuttavat yhteistyössä HERE, Inforipla Oy, Liikennevirasto ja Trafi