null
null Liikenneviraston avoin data hypisteltävänä 1.4.

Liikenneviraston avoin data hypisteltävänä 1.4.

Julkaistu 01.04.2016
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Liikennevirasto on avannut tietoaineistojaan viime vuosien aikana urakalla yksityisten ja kaupallisten hyödyntäjien käyttöön. Eräänlaisena välitilinpäätöksenä juhlistetaan projektia perjantain 1.4. aikana tempauksella, jossa avattua dataamme pääsee kokeilemaan myös käytännössä Helsingin päärautatieasemalla. Data tarjoillaan fyysisenä tuotteena, jota ihmiset voivat hypestellä. Turvallisuussyistä tiedon jakajat käyttävät tietoturvallisuusvarustusta.

"Virasto painottaa vuoropuhelua asiakkaidensa - tässä tapauksessa varsinkin työmatkalaisten - kanssa. Haluamme tarjota avointa dataa jatkossakin ihmisläheisesti, siksi päädyimme tällaiseen innovatiiviseen ja  konkreettiseen konseptiin. "

"Avoin data koetaan myös usein hiukan vaikeastikin lähestyttäväksi asiaksi, haluamme näyttää että näin ei todellakaan ole, vaan tieto voidaan paketoida houkuttelevasti", kertoo Liikenneviraston avoimen ja konkreettisen tiedon yksikön päällikkö, vanhempi ylitarkastaja Niilo Noppitieto.

Liikenneviraston arvion mukaan avointa dataa riittää perjantaina 512 nopeimmalle kansalaiselle. Ilman jääneillä ei ole syytä huoleen, sillä jatkossa samat tiedot ovat saatavilla uusien rajapintojen, SILLi ja KURa, kautta.

Lue lisää Liikenneviraston avoimesta datasta