Takaisin

Liikennevirasto yhdeksällä jäänmurtajalla ensi talveen

Liikennevirasto yhdeksällä jäänmurtajalla ensi talveen

Julkaistu 1.12.2011

Liikennevirasto ja Ruotsin Sjöfartsverket ovat allekirjoittaneet uusimman jäänmurto-sopimuksen Helsingissä 1.12.2011. Sen ansiosta jäänmurrosta on huolehtimassa ensi talvena Pohjanlahdella myös ruotsalainen jäänmurtaja Frej. Kaiken kaikkiaan Suomen merialueilla on käytettävissä ensi talvena yhdeksän jäänmurtajaa.

Meriväylät pitävät avoimina Frej:n lisäksi Arctia Shippingin isot jäänmurtajat Urho, Sisu, Otso, Kontio, Fennica ja Nordica sekä kaksi pienempää jäänmurtajaa, jotka ovat Alfons Håkansin Zeus ja Arctia Shippingin Voima.

Frej käytettävissä seuraavat viisi talvea

Suomen ja Ruotsin välinen jäänmurron valtiosopimus allekirjoitettiin elokuussa. Se mahdollistaa ruotsalaisen jäänmurtaja Frej:n käyttämisen Suomen jäänmurtopalveluissa. Nyt allekirjoitettu sopimus takaa sen, että Frej on turvaamassa jäänmurtopalveluita Pohjanlahdella viisi seuraavaa talvea.

Frej on tyypiltään iso niin sanottu Urho-luokan jäänmurtaja. Seitsemäs iso jäänmurtaja antaa Liikennevirastolle paremmat mahdollisuudet käyttää isoja jäänmurtajia siellä, missä jääolosuhteet ja liikenne ovat ankarimmat. Isoilla murtajilla voidaan ylläpitää suurta avustusnopeutta, jolloin odotusajat pienenevät etenkin normaalia vaikeampina talvina.

Lisätietoja:
talvimerenkulkuyksikön päällikkö Jarkko Toivola, p. 020 637 3327
talvimerenkulun johtava asiantuntija Ilmari Aro, p. 020 637 3322.


reaktionapit