Hyppää sisältöön

Lielahti–Lakiala kaksoisraiteen yleissuunnitelma ja ympäristövaikutusten arviointi kiinnosti yleisöä

Julkaistu 12.9.2023

Ylöjärven kaupungintalolle sekä etäyhteyksien päähän kokoontui tiistaina 29.8.2023 noin sata henkilöä kuulemaan ja keskustelemaan Lielahti–Lakiala kaksoisraiteen yleissuunnitelmasta ja ympäristövaikutusten (YVA) arvioinnista Väyläviraston järjestämään yleisötilaisuuteen. Lielahti–Lakiala kaksoisraiteen yleissuunnitelman ja ympäristövaikutusten arviointi on osa Väyläviraston Ratasuunnittelu Tampere–Oulu -hanketta.

Tilaisuudessa kuultiin käynnissä olevien YVA-ohjelman sekä yleissuunnitelman ajankohtaiset kuulumiset. Yleisön oli mahdollista tutustua suunnitelmiin myös karttojen avulla sekä keskustella suunnitelmista Väyläviraston, YVA:sta vastaavan viranomaisen Pirkanmaan ELY-keskuksen sekä Lielahti–Lakiala kaksoisraiteen suunnittelijana toimivan Sitowisen asiantuntijoiden kanssa. Tilaisuuden alussa kuultiin myös Ylöjärven kaupungin terveiset hankkeelle.

Ylöjärven kaupungintalon valtuustosali täyttyi kuulijoista.

Tilaisuudessa virisi vilkas keskustelu, ja suunnittelun tueksi saatiin arvokkaita näkemyksiä paikallisilta. Erityisesti keskustelua herättivät kaksoisraiteen sijoittuminen maastoon, sen linkittyminen muihin alueen hankkeisiin sekä kaksoisraiteen rakentamisen ajankohta.
Lielahti–Lakiala kaksoisraiteen yleissuunnitelmasta ja ympäristövaikutusten arvioinnista tullaan järjestämään uudet yleisötilaisuudet suunnittelun edetessä, alustavan aikataulun mukaan keväällä 2024. Tilaisuuksien tarkat ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin.

Suunnitelmista toivotaan palautetta

Yleisöllä on mahdollisuus antaa palautetta hankkeen suunnitelmista. Palautetta voi lähettää hankkeen verkkosivun palautelomakkeen kautta tai ottamalla yhteyttä Väyläviraston projektipäällikkö Eero Virtaseen. YVA-ohjelmasta voi antaa palautetta edellisten lisäksi myös Pirkanmaan ELY-keskukseen Katja Sippolalle. Yhteystiedot ja linkit palautekanaviin löytyvät alta. 

Lisätietoja ja palautteet:

Väylävirasto
Eero Virtanen, projektipäällikkö
puh: 029 534 3017
sähköposti: [email protected]

Ratasuunnittelu Tampere–Oulu -hankkeen palautelomakkeelle pääset tämän linkit kautta

Pirkanmaan ELY-keskus
Katja Sippola
puh: 0295 036 248
[email protected]

YVA-ohjelmasta voi esittää kirjallisia mielipiteitä 21.8.–19.9.2023 välisenä aikana. Ohjeet löytyvät ymparisto.fi-sivustolta tämän linkin kautta.

Seuraa hanketta:

Ratasuunnittelu Tampere–Oulu -hankkeen etenemistä voi seurata hankkeen verkkosivuilta.