Hyppää sisältöön

Kupittaa–Turku-ratahanke: Helsinginkadulla kavennetaan Helsingin suunnan kaistoja Suntiontien ja Kupittaan tunnelin välillä

Julkaistu 29.11.2023 10.05

 

Kaksoisraiteen rakennustöiden takia Helsinginkadulla kavennetaan Helsingin suunnan kaistoja kolmeksi kuukaudeksi Suntiontien ja Kupittaan tunnelin välillä. Liikennejärjestelyt astuvat voimaan viikolla 48. Turvallisuuden varmistamiseksi Nummen alikulkusillan työmaan kohdalta alkava 30 kilometrin nopeusrajoitus jatkuu Kupittaan tunneliin saakka. 

Kaksoisraiteen rakentamisessa Turun ja Kupittaan rautatieasemien välillä tehdään radan rakentamiseen ja radan kuivatusrakenteiden rakentamiseen liittyviä kaivuutöitä. Työt ulottuvat Helsinginkadun reunaan saakka, minkä takia Helsingin suunnan kaistoja kavennetaan, jotta saadaan riittävä turvaväli rakennustöihin. Kaistojen kavennukset alkavat heti Suntiontien liittymän jälkeen ja päättyvät Kupittaan tunneliin.

Työt aiheuttavat ajoittaista liikennehaittaa Helsinkiin päin ajettaessa, jolloin liikenne voi ruuhkautua. Pahoittelemme töistä aiheutuvaa ruuhkaa liikenteessä ja kiitämme autoilijoita pitkämielisyydestä

Kaksoisraide valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä, jolloin myös Helsinki–Turku-junaliikenne palaa Turun päärautatieasemalle. Kaksoisraiteen rakentaminen on osa Kupittaa–Turku-ratahanketta, jonka toteutuksesta vastaa Väylävirasto yhdessä Turun kaupungin kanssa.

Lisätietoja:
Väylävirasto, projektipäällikkö Erkki Mäkelä, p. 029 534 3822, [email protected]
Turun kaupunki, projektijohtaja Antero Mäkilä, p. 040 828 0284, [email protected]

Liikennejärjestelyjä ja opasteita koskevat lisätiedot:
Rejlers Finland Oy, rakennuttajakonsultti Sami Natunen (Arkos Oy), p.  050 553 4808, [email protected]

Seuraa hanketta: 
vayla.fi/kupittaa-turku-ratahanke
facebook.com/KupittaaTurkuratahanke

Kupittaa–Turku-ratahankkeen tavoitteena on parantaa ja sujuvoittaa raideliikennettä koko Varsinais-Suomessa ja Rantaradalla. Lisäksi hanke mahdollistaa osaltaan Helsinki–Turku nopean junayhteyden toteuttamisen. Ratapihoilla tehtävien muutostöiden ansiosta Turun asemanseudulla vapautuu maata alueen kehittämiseen ja rautatieaseman henkilölaiturialueen turvallisuus ja esteettömyys paranevat. Hankkeen rakennustyöt sijoittuvat vuosille 2021–2026.  Hanke on saanut tukea Euroopan Unionilta sekä suunnitteluun että rakentamiseen. 

CEF-logo

Tämän julkaisun sisällöstä vastaa yksin Väylävirasto, eikä se välttämättä vastaa Euroopan unionin mielipidettä.