Hyppää sisältöön

Kt 68 Pedersöre -hanke loppusuoralla: Liikenne palautuu kantatielle Edsevössä

Julkaistu 26.9.2022 15.29

 

Kantatien 68 parannushanke Pedersöressä on viimeistelyä vaille valmis. Holmintien ylittävä risteyssilta Edsevössä avataan liikenteelle torstaina 29. syyskuuta. Loputkin työt saadaan päätökseen marraskuun aikana.

Viime vuoden syksyllä käynnistyneessä urakassa Pedersören Edsevössä parannettiin valtatien 8 ja kantatien 68 välistä eritasoliittymää ja jatkettiin Holmintietä Granholmintörmän risteyksestä Hotellitielle kantatien ali. Holmintien ja kantatien risteyskohtaan rakennettiin uusi risteyssilta. Lisäksi Edsevössä on rakennettu uusia jalankulun ja pyöräilyn väyliä sekä kunnostettu valtatien 8 alittava Joksholman kevyen liikenteen tunneli.

Uudet yhteydet otetaan käyttöön ja liikenne palautetaan kantatielle 68 torstaina 29. syyskuuta. Samalla kiertotieyhteys valtatien liittymästä Hotellitielle suljetaan.

Kolpissa kantatien liikenne siirtyi uudelle rautatien ylikulkusillalle elokuussa. Molemmissa kohteissa tehdään syksyn aikana vielä viimeisiä liittymätöitä, melusuojauksia sekä purku- ja viimeistelytöitä.

Materiaalien heikentynyt saatavuus on tuonut omat paineensa hankkeen toteutukselle. Kokonaisaikataulussa ja -budjetissa on kuitenkin pysytty tekemällä joitakin muutoksia alkuperäisiin suunnitelmiin.

”Osassa meluseinärakenteita olemme esimerkiksi vaihtaneet tekniikkaa elementeistä liukuvaluun. Tällä on taklattu teräksen hintaan ja saatavuuteen liittyviä haasteita”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Pasi Kivioja Väylävirastosta.

Kokonaisuudessaan urakat Pedersöressä valmistuvat marraskuun aikana.

 

Lisätiedot

Projektipäällikkö Pasi Kivioja, Väylävirasto
029 534 3602, [email protected]

Projektipäällikkö Timo Kujanpää, Skanska Infra Oy
050 544 7110, [email protected]

Tiemestari Stefan Hellund, Pedersören kunta
050 562 5707, [email protected]

 

Hanke verkossa

https://vayla.fi/kt-68-pedersore

Flickr-kuvapankki

 

Kt 68 Pedersöre -hanke 

Kantatie 68 on Virroilta Pietarsaareen johtava tieyhteys, joka yhdistää valtatiet 23 ja 8. Kantatie 68 on tärkein yhteys Pietarsaaren kaupungista ja satamasta valtatielle 8 ja sisämaan suuntaan. Kt 68 Pedersöre -hankkeessa rakennetaan Pedersören Kolppiin uusi rautatien ylikulkusilta, sekä parannetaan valtatien 8 ja kantatien 68 eritasoliittymä Edsevössä. Myös pyöräilyn ja jalankulun väyliä parannetaan urakan yhteydessä. Hankkeen kustannukset ovat Edsevön osalta 5,5 ja Kolpin osalta 5,2 miljoonaa euroa.

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.