Hyppää sisältöön

Kokkolan ratapihan turvalaitejärjestelmä käyttöön toukokuussa

Julkaistu 2.5.2023 10.59

Kokkolan ratapihan uusi turvalaitejärjestelmä otetaan käyttöön keskiviikkona 10. toukokuuta. Ratapihalla on väliaikainen liikennekatko 8.–10.5. Samalla matkustajien kulkuyhteydet muuttuvat.

Väyläviraston projektipäällikkö Jouni Vauhkonen kertoo, että liikennekatkon aikana Kokkolan ratapihalla ei liiku lainkaan matkustaja- tai tavaraliikennettä, vaan pelkästään työkoneita ja käyttöönottotarkistuksiin liittyvää kiskokalustoa.
 

”Otamme käyttöön uuden turvalaitejärjestelmän ja uudet opastimet, mikä edellyttää kahden vuorokauden mittaista liikennekatkoa junaliikenteelle. Tämän jälkeen junaliikenne jatkuu entistä turvallisempana.”

Kulkuyhteydet välilaiturille muuttuvat

Liikennekatkon aikana Kokkolan asemalla tehdään myös muutoksia matkustajien kulkuyhteyksiin. Juna-aseman välilaiturille kuljetaan 10.5. alkaen reunalaiturin länsipäädystä.

”Uuden turvalaitejärjestelmän käyttöönoton yhteydessä matkustajien kulkuyhteydet muuttuvat. Asema-alueelle pystytetään opaskylttejä, jotka ohjaavat jatkossa kulkemaan oikeaa reittiä välilaiturille. Uusi turvalaitejärjestelmä suojaa myös laituripolun ylittäviä matkustajia”, Vauhkonen sanoo.

Käyttöönottoa on valmisteltu talvikauden aikana

Kokkolan ratapihan uutta turvalaitejärjestelmää on testattu talven ajan, ja testaukset jatkuvat aina sen käyttöönottoon asti.

Parhaillaan ratapihalla tehdään myös muita käyttöönottoa valmistelevia töitä. Nykyinen, vanhentunut, turvalaitejärjestelmä ja siihen liittyvät ratalaitteet puretaan kesän aikana. 

Seuraa hanketta: https://vayla.fi/kokkolan-turvalaitteiden-uusiminen

Lisätiedot
Jouni Vauhkonen, projektipäällikkö 
Väylävirasto 
[email protected] 
puh. 029 534 3268

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta