Hyppää sisältöön

Kesän matkavinkit: Turvallista ja sujuvaa liikkumista väylillä

Julkaistu 13.6.2024

Juhannuksen lähestyessä ja kesälomakauden ollessa käynnissä monet suomalaiset reissaavat ympäri maan. Olitpa sitten menossa mökille, veneilemään tai matkustamassa junalla, tässä muistilista, joka varmistaa turvallisen ja sujuvan liikkumisen.

Auto ja vene kesäisessä maisemassa.

Suunnittele reittisi: Tarkista työmaat etukäteen

Kesällä teillä on runsaasti päällystystyömaita, jotka voivat hidastaa matkantekoa. Vältä yllätykset ja tarkista työmaiden sijainnit etukäteen Fintrafficin Liikennetilanne-palvelusta tai Fintraffic Mobiili-sovelluksesta.

Muistathan myös noudattaa työmaiden läheisyydessä alennettuja nopeusrajoituksia sekä säilyttää riittävän turvavälin edellä ajaviin. Näin mahdollistetaan turvallinen liikkuminen sekä tienkäyttäjille että työmaalla työskenteleville!

Jouhevasti junalla: Reaaliaikaiset tiedot ruuhkista

Junamatkustajan apurina toimii Fintrafficin Junalähdöt-aikataulupalvelu. Palvelusta voit tarkistaa junien lähtö- ja saapumisajata. Palvelu kertoo tiedot jokaiselta Suomen henkilöliikenneasemalta reaaliajassa.

Tarkkana tasoristeyksissä: Vältä vaaranpaikat

Tasoristeykset ovat erityisiä vaaranpaikkoja, joissa valppaus on ensiarvoisen tärkeää. Ennen matkaa tarkista reittisi tasoristeykset Suomen Väylät -palvelusta.

Tasoristeyksessä on syytä muistaa seuraavat ohjeet:

Kesäkuussa käynnistyi myös tasoristeyskampanja, jonka tavoitteena on muistuttaa tienkäyttäjiä toimimaan turvallisesti tasoristeysten kohdalla. Käy lukemassa lisää tasoristeyskampanjasta.

Somehaasteet sikseen: Keskustele nuorten ja lasten kanssa radalla liikkumisen vaaroista

Kevään ja kesän aikana sosiaalisessa mediassa on levinnyt hengenvaarallisia some-haasteita. Lasten ja nuorten ollessa kesälomilla, onkin hyvä hetki keskustella heidän kanssaan radalla liikkumisen vaaroista.

Mainitse ainakin seuraavat asiat:

Lisää vinkkejä radan vaaroista keskusteluun: turvallisuus rautatieliikenteessä.

Vaivattomampaa veneilyä: Varmista kanavien ja siltojen aukioloajat

Voit keskittyä nauttimaan veneilystä, kun tarkistat kanavien ja siltojen aukioloajat etukäteen. Talvella monet merimerkit ovat voineet vaurioitua, joten muistathan antaa myös palautetta puuttuvista tai vioittuneista merimerkeistä vesiväylien palautekanavalla.

Lue myös