Hyppää sisältöön

Karjaa-Hanko-rataosan sähköistys on valmistunut

Julkaistu 15.11.2023 9.59

 

Väyläviraston Hyvinkää-Hanko-ratahankkeeseen kuuluva sähköistysurakka Karjaan ja Hangon välisellä rataosalla on pieniä viimeistelytöitä vaille valmis. Tällä viikolla Karjaa-Hanko-rataosalla tehdään koeajo lähijunaliikenteen kalustolla. Kaupallisen liikenteen aloittaminen rataosuudella vaatii vielä Traficomin käyttöönottoluvan.

Hangon ja Karjaan välisellä rataosalla käynnissä ollut sähköistysurakka on saatu viimeisiä viimeistelytöitä lukuun ottamatta valmiiksi. Urakan rakennustyöt aloitettiin loppuvuonna 2021 ja työt ovat valmistuneet aikataulun mukaisesti ja suunnitellusti.  

”Sähköistystöiden valmistuttua Karjaa−Hanko-rataosa on nyt liikennöitävässä kunnossa. Kaupallisen liikenteen aloittaminen vaatii kuitenkin vielä käyttöönottoluvan”, kertoo projektipäällikkö Harri Sakki Väylävirastosta.

Kaupallisen liikenteen aloittamisen vaativa käyttöönottolupaprosessi on parhaillaan käynnissä Liikenne- ja viestintäviraston eli Traficomin kanssa. Käyttöönottolupa on tarkoitus saada vuoden 2023 loppuun mennessä.

Karjaa−Hanko-rataosalla suoritetaan koeajo perjantaina 17.11.2023. Koeajo tehdään Sm4-lähijunakalustolla.

”Jatkossa ajamme Karjaan ja Hangon välisen junaliikenteen lähijunilla. Ennen rataosan sähköistystä reitillä olivat käytössä kaukoliikenteen kiskobussit. Kerromme liikenteen aloituksesta lisää ja tuomme junaliput myyntiin mahdollisimman pian sen jälkeen, kun Traficom on antanut luvan ottaa rata käyttöön”, kertoo VR:n lähiliikennejohtaja Anu Punola.

Hyvinkään ja Karjaan välisellä rataosalla sähköistysurakka jatkuu vuonna 2024. Hyvinkää−Hanko-rataosan sähköistystyöt valmistuvat kokonaisuudessaan ensi vuoden loppuun mennessä. 
 

Lisätietoja:

Harri Sakki, projektipäällikkö, Väylävirasto, p. 029 534 3211, [email protected]

VR:n viestintä, p. 029 4347 123, [email protected] 
 

Seuraa hanketta:

https://vayla.fi/hyvinkaa-hanko