Hyppää sisältöön

Kappelinsalmen ratasillan rakentamistyöt käynnistyvät heinäkuussa Meri-Porissa

Julkaistu 5.7.2024 14.34

 

Meri-Porissa sijaitseva vanha Kappelinsalmen ratasilta joudutaan purkamaan sillan huonon kunnon vuoksi. Tilalle rakennetaan uusi ratasilta, jonka rakentamistyöt käynnistyvät heinäkuun puolivälissä. Rakentamistyöt edellyttävät sillan ali kulkevan veneväylän sulkemista elokuusta marraskuuhun.

Mäntyluodon ja Tahkoluodon välillä oleva nykyinen Kappelinsalmen ratasilta on huonokuntoinen ja tullut käyttöikänsä päähän. Vanha silta joudutaan purkamaan ja tilalle rakennetaan uusi ratasilta. Uuden sillan rakentamistyöt aloitetaan heinäkuun puolivälissä. Heinäkuun aikana työt ratasillalla eivät vielä vaikuta Kappelinsalmen sillan alittavan veneväylän liikenteeseen.

Elokuusta lähtien Kappelinsalmen ratasillan alittava veneväylä joudutaan sulkemaan kokonaan töiden vuoksi. Väylä on suljettuna veneliikenteeltä 5.8.2024─8.11.2024. Sulun aikana Kappelinsalmelta Reposaareen vesiteitse pääsee Tahkoluodon kiertämällä tai Lampaluodon kautta.

”Vaihtoehtoja veneväylän auki pitämiseksi on hankkeella tarkasteltu. Väylän auki pitämistä ei voida kuitenkaan toteuttaa turvallisesti töiden ollessa käynnissä”, Väyläviraston projektipäällikkö Mikko A. Heiskanen kertoo.

Uuden Kappelinsalmen ratasillan rakentamistyöt voidaan tehdä vain rakentamiskaudella eli ennen talvea. Veneväylän sulkemisesta on herännyt paljon keskustelua veneilijöiden keskuudessa.

”Kappelinsalmen ratasilta on uusittava nyt sillan huonokuntoisuuden vuoksi. Siltaan ja rataan kohdistuvat työt ovat riippuvaisia lämpötilasta, eikä kyseisiä töitä pystytä tekemään talviolosuhteissa. Aikataulutus on tärkeää, jotta rata pystytään rakentamaan ennen pakkasia. Koska työt tulee tehdä ennen talvea, veneväylä joudutaan valitettavasti sulkemaan kesällä kesken veneilykauden”, kertoo Heiskanen veneväylän sulun ajankohdasta.

Veneväylän sulkemisesta tiedotetaan myös paikan päälle tulevin opastein. Lisäksi sulusta informoidaan satamien ilmoitustauluilla. Kappelinsalmen ratasillan uusiminen on osa Väyläviraston Pori-Mäntyluoto-Tahkoluoto-radan perusparannushanketta. 

Lisätiedot:

Mikko A. Heiskanen, projektipäällikkö, Väylävirasto, p. 029 534 3808, [email protected] (lomalla 2.8.2024 saakka)

Teemu Takala, rakennuttajakonsultti, valvoja, Welado oy, p. 040 863 2032, [email protected]

Seuraa hanketta:

https://vayla.fi/pori-mantyluoto-radan-perusparannus