Hyppää sisältöön

Jyväskylä−Pieksämäki perusparannushankkeella järjestetään kolme yleisötilaisuutta syys- ja lokakuussa

Julkaistu 21.9.2023 12.00

 

Väyläviraston Jyväskylä−Pieksämäki perusparannushankkeella laaditaan kolmea ratasuunnitelmaa, joiden suunnitelmaluonnoksiin on mahdollista tutustua hankkeen vuorovaikutustilaisuuksissa syys- ja lokakuussa. Tilaisuudet järjestetään etänä verkossa sekä paikan päällä Hankasalmella ja Pieksämäellä.

Jyväskylän ja Pieksämäen välisellä rataosuudella on kaikkiaan 15 tasoristeystä, joiden poistoa Väylävirasto suunnittelee. Poistettaville tasoristeyksille suunnitellaan korvaavia tieyhteyksiä sekä ali- ja ylikulkusiltoja. Tasoristeysten poistoja tehdään tasoristeysturvallisuuden lisäämiseksi.

Väylävirasto järjestää kaikille avoimia yleisötilaisuuksia, joissa suunnitelmaluonnoksia esitellään.

"Tilaisuudet ovat avoimia kaikille lähialueiden asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille. Tässä kohtaa suunnittelua toivomme palautetta suunnitelmaluonnoksista. Vuorovaikutustilaisuuksissa on mahdollista jättää suunnitelmaluonnoksista palautetta ja esittää kysymyksiä ja kommentteja", kertoo projektipäällikkö Maija Lavapuro Väylävirastosta.

Tilaisuuksia järjestetään syksyllä 2023 yhteensä kolme. Ensimmäinen tilaisuus järjestetään keskiviikkona 27.9.23. Microsoft Teams -alustalla. Tilaisuudessa käsitellään suunnitelmaluonnoksia koko hankealueelta Jyväskylästä Pieksämäelle. Paikan päällä järjestetään kaksi tilaisuutta. Pieksämäellä 2.10.23 Virastotalo Kanttilassa järjestettävässä tilaisuudessa käsitellään suunnitelmaluonnoksia Pieksämäen kaupungin alueella. Hankasalmen ja Laukaan kuntien sekä Jyväskylän kaupungin alueen suunnitelmaluonnoksia käsitellään 3.10.23 Hankasalmen Kuuhankaveden koululla. Tilaisuuksien viralliset osuudet alkavat kello 18 ja kesto on noin kaksi tuntia.

Kaikki tarkemmat tiedot tilaisuuksista sekä ilmoittautumisohjeet löytyvät hankkeen verkkosivuilta osoitteesta https://vayla.fi/jyvaskyla-pieksamaki-perusparannus ja http://www.vayliensuunnittelu.fi.
 

Lisätiedot:

Maija Lavapuro, projektipäällikkö, Väylävirasto, p. 029 534 3382, [email protected]
 

Seuraa hanketta:

https://vayla.fi/jyvaskyla-pieksamaki-perusparannus

Väyläviraston Jyväskylä−Pieksämäki perusparannushankkeessa uusitaan radan päällysrakenteet ja tehdään muita radan ja Jyväskylän ratapihan parannustöitä. Hankkeessa kohotetaan myös tasoristeysturvallisuutta poistamalla ja parantamalla tasoristeyksiä.  Rataosuus on noin 80 kilometrin mittainen ja yksiraiteinen. Rakentaminen alkaa suunnitelman mukaan vuonna 2024 ja hankkeen on tarkoitus valmistua kokonaisuudessaan vuonna 2028.