Hyppää sisältöön

Helsinki–Riihimäki-ratahanke: Yksityisteiden rakentaminen alkaa Purolan ja Jokelan välillä ensi viikolla

Julkaistu 12.1.2024 15.00

 

Helsinki–Riihimäki-ratahanke etenee, kun Purolan ja Jokelan välisten lisäraiteiden rakentaminen aloitetaan tänä vuonna. Lisäraiteet aiheuttavat muutoksia myös tiejärjestelyihin. Järvenpään ja Tuusulan alueella sijaitsevien Radanvarsitien, Hornankalliontien, Apolantien ja Huikontien siirto alkaa puiden kaatamisella maanantaina 15.1.2024.

Helsinki–Riihimäki-ratahankkeen toisessa vaiheessa rakennetaan lisäraiteet Purolan ja Jokelan välille. Purolan ja Nuppulinnan välillä lisäraiteet tulevat sijoittumaan nykyisten raiteiden molemmin puolin ja Nuppulinnasta Jokelaan nykyisten raiteiden itäpuolelle. Lisäraiteiden takia myös tiejärjestelyt tulevat muuttumaan.

Järvenpään kaupungin ja Tuusulan kunnan alueella sijaitsevan Radanvarsitien, Tuusulan kunnan alueella sijaitsevan Hornankalliontien, Apolantien ja Huikontien rakentaminen alkaa puiden kaatamisella maanantaina 15.1.2024. Puuston raivauksen jälkeen alkavat maanrakennustyöt. Teiden siirto on tavoitteena saada valmiiksi loppuvuonna 2024.

Rakentamisen aikana liikennejärjestelyihin tulee hieman muutoksia ja työmaaliikenne lisääntyy alueella.

Pahoittelemme töistä aiheutuvaa haittaa alueen asukkaille ja alueella liikkuville.

Lisätietoja hankkeesta:
Väylävirasto: Riitta Parviainen, projektipäällikkö, [email protected], puh. 0295 34 3034

Seuraa hanketta:
https://www.facebook.com/hkiriihimaki
https://vayla.fi/helsinki-riihimaki

Helsinki–Riihimäki-hankkeessa luodaan edellytykset sujuvammalle liikenteelle Suomen vilkkaimmin liikennöidyllä rataosuudella, pääradalla. Hanke toteutetaan kolmessa vaiheessa, joista ensimmäisen rakentaminen on käynnissä vuosina 2016–2024 ja toisen vuosina 2021–2028. Hanke on Euroopan Unionin osarahoittama.

 

Liitteet