Hyppää sisältöön

Espoon kaupunkiradan rakennustyöt alkavat Koivuhovin juna-asemalla Kauniaisissa huhtikuun alussa

Julkaistu 27.3.2024

Bredanportti on käytössä yksikaistaisena toukokuusta 2024 alkaen syksyyn 2025 asti. Jalankulun ja pyöräilyn liikennejärjestelyt tulevat voimaan huhtikuun alusta alkaen.

Liikennejärjestelymuutokset Koivuhovin juna-asemalla.

Uuden raideparin toteuttamiseksi Koivuhovin asemalle rakennetaan uusi silta nykyisen radan eteläpuolelle. Radan pohjoispuolelle rakennetaan uusi silta Rantaradanbaanan jalankulun ja pyöräilyn yhteyksiä varten. Samalla tehdään nykyisen sillan korjaustöitä ja rakennetaan aseman yhteyteen uusi porraskuilu sekä hissiyhteys uudelle välilaiturille. Kohteessa tehdään myös massanvaihtoja ja uudet tukimuurit sekä rakennetaan uusi liityntäpysäköintialue nykyisen käytöstä poistettavan tilalle.

Liikennejärjestelymuutokset toukokuusta 2024 syksyyn 2025

  • Ajoneuvoliikenteelle on liikennevalo-ohjaus Bredanportin molemmissa päissä. 
  • Jalankulun ja pyöräilyn reitti ratapihan ali kulkee vaihdellen Bredanportin itä- tai länsipuolella työvaiheen mukaan. Voimassa oleva reitti on opastettu maastossa opastein ja kartoin.
  • Korvaavat reitit Koivuhovin juna-asemalle on opastettu maastossa. Junat pysähtyvät molemmista suunnista laiturin itäpäädyssä.
  • Koivuhovin juna-aseman pysäköintialue poistuu käytöstä työmaan ajaksi huhtikuun alusta alkaen.
  • Koivuhovin juna-aseman ja Palokunnankujan välinen, radan vierellä kulkeva jalankulun reitti suljetaan huhtikuusta alkaen.

Huhtikuusta alkaen Koivuhovin ja Palokunnankujan välillä suoritetaan myös maanajoja.