Hyppää sisältöön

E18 Turun kehätien parantamisesta välillä Naantali-Raisio (kt 40) kerätään palautetta työpajatilaisuuksissa ja karttakyselyllä

Julkaistu 27.5.2022 10.00

 

Väylävirasto laatii tiesuunnitelmaa E18 Turun kehätien (kantatie 40) parantamisesta välillä Naantali‒Raisio. Suunnittelua tehdään tiiviissä yhteistyössä alueen kaupunkien kanssa. Tiesuunnitelman luonnokset ovat nähtävillä 1.6.2022 alkaen hankkeen verkkosivuilla (https://vayla.fi/naantali-raisio), ja niitä käsitellään kuntakohtaisissa työpajoissa:

  • Naantali: 14.6.2022 klo 17.00‒19.30, Naantalin kaupungintalo (Käsityöläiskatu 2, Naantali).
  • Raisio: 15.6.2022 klo 17.00‒19.30, Raision kaupungintalo, (Nallikatu 2, Raisio).

Tilaisuuksissa esitellään tiesuunnitelman tilannetta ja tarkentuneita ratkaisuja. Työpajaosuudessa kokoonnutaan karttojen ja suunnitelmamallien ääreen keskustelemaan suunnitelmista. Osallistujilla on mahdollisuus antaa palautetta suunnitelluista maanteiden, jalankulun ja pyöräliikenteen väylien, katujen ja yksityisteiden järjestelyistä sekä liikenteen aiheuttamien haittojen alustavista torjuntatoimenpiteistä kuten meluntorjunnasta. Näiden teemojen lisäksi Naantalin tilaisuudessa esitellään Turun kehätien Naantalin alueen ja Viestitien alustavaa asemakaavaluonnosta.

Tilaisuudet ovat avoimia kaikille alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille. Tilaisuuksiin pyydetään ilmoittautumaan tila- ja tarjoiluvarausten vuoksi sekä mahdollisista muutoksista ilmoittamista varten 9.6.2022 mennessä hankkeen verkkosivujen kautta. Tilaisuuksiin voi osallistua, vaikka ei olisi ilmoittautunut.

Tiesuunnitelmasta kerätään karttakyselyllä paikkaan sidottua palautetta 14.6.-21.8.2022. Karttakyselyn aukiolon ajan linkki karttakyselyyn löytyy hankkeen verkkosivuilta. Yleistä palautetta voi antaa ja kysymyksiä esittää koko tiesuunnitelmavaiheen ajan verkkosivujen palautelomakkeen kautta (https://vayla.fi/naantali-raisio/palaute). Lisäksi hankkeesta kiinnostuneet voivat verkkosivuilla ilmoittautua postituslistalle, jonka kautta tiedotetaan sähköpostitse osallistumistilaisuuksista ja hankesivujen päivityksistä.

Hanke on osa E18 Turun kehätien kehittämistä. Tilaisuuksissa käsiteltävä tiesuunnitelma perustuu vuonna 2020 hyväksyttyyn yleissuunnitelmaan. Yleissuunnitelmassa esitetään, että kantatie 40 rakennetaan nelikaistaiseksi eritasoliittymin varustetuksi maantieksi välillä Ruonan yhdystie-Juhaninkuja ja parannetaan kaksikaistaisena maantienä välillä Humalistontie-Ruonan yhdystie. Kantatieltä 40 poistetaan tasoliittymät ja ne korvataan eritasoliittymissä ja rinnakkaisväylillä.

Tiesuunnitelmassa määritetään tien tarkka sijainti ja muut yksityiskohdat, kuten liittymiset tiehen, mahdolliset uudet kulkuyhteydet sekä melusuojaukset. Erityisesti tien lähialueen asukkaille yksityiskohdat ovat merkittäviä, sillä ne vaikuttavat heidän asumiseensa ja jokapäiväiseen toimintaansa. Tiesuunnitelman on tarkoitus valmistua loppukesästä 2023 ja tavoitteena on, että hanke on valmiina toteutettavaksi vuonna 2025.

 Lisätietoja:

Väylävirasto
projektipäällikkö Vesa Virtanen, puh. 040 583 2078, [email protected]

Ramboll Finland Oy
projektipäällikkö Seppo Parantala, puh. 040 8441912, [email protected], pääsuunnittelija Martti Lehtinen, puh. 040 585 2091, [email protected]


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta