Hyppää sisältöön

E18 Hamina─Vaalimaa -moottoritien ensimmäinen osuus Lelusta Kattilaisiin avautuu liikenteelle helmikuun alkupuolella

Julkaistu 31.01.2017

E18 HaminaVaalimaa -moottoritien ensimmäinen tieosuus Lelusta Kattilaisiin avataan liikenteelle helmikuun alkupuolella. Tieosuus on noin viisi kilometriä pitkä, ja sen varrella sijaitsee neljä siltaa ja kaksi eritasoliittymää.   

Tieosuudella Lelusta Kattilaisiin sijaitsevat myös Lelun ja Kattilaisten risteyssillat sekä Hirvelänkallion ja Lelun vihersillat. Lelun risteyssilllan pilareiden kuorirakenteeseen on kuvattu Haminan asemakaava ja rakenne on valaistu sisältäpäin LED-valoin. Vihersiltojen avulla säilytetään eläinten ekologiset käytävät, joita pitkin eläimet voivat kulkea alueelta toiselle.

- ​E18 Hamina–Vaalimaa -moottoritietä on nyt rakennettu puolitoista vuotta ja keväällä 2018 koko moottoritie Lelusta Vaalimaalle avautuu suunnitelmien mukaan liikenteelle. Sen jälkeen töitä jatketaan vuoden 2018 loppuun asti muiden hankkeeseen kuuluvien maanteiden osalta, kertoo projektijohtaja Lars Westermark Liikennevirastosta.

- Olemme todella iloisia siitä, että hankkeessa käytetty elinkaarimalli mahdollistaa osapuolten tiiviillä yhteistyöllä Lelu Kattilainen tieosan liikenteelle oton erittäin nopeasti, kertoo toimitusjohtaja Jaakko Kouvalainen Tieyhtiö Vaalimaa Oy:stä.

Tieosuuden Lelu–Kattilainen tarkka avautumispäivä ja aika tiedotetaan medialle erikseen.

Moottoritietyömaa etenee aikataulussa

-Nyt liikenteelle avattavalla Lelu–Kattilainen-moottoritieosuudella tehdään helmikuun aikana enää vähäisiä viimeistelytöitä. Työt Kattilaisista Virojoelle ja Virojoelta Vaalimaalle ovat edenneet myös suunnitelmiemme mukaan, ja siellä tehdään parhaillaan alusrakenteita sekä putkitus- ja rumputöitä. Vaalimaan tunneli etenee niin ikään aikataulussa ja siellä asennetaan verhousrakenteita sekä törmäyselementtejä, toteaa projektijohtaja Jouni Hyvärinen YIT Rakennus Oy:stä  

Moottoritien silloista kymmenen on jo täysin valmiina. Rakentaminen on käynnissä 16 siltapaikalla. Talven aikana tehdään alusrakenteita sekä rakennetaan kansien muotti- ja telinetöitä sekä jo betonoitujen siltojen varustelu- ja viimeistelytöitä.

E18 Hamina─Vaalimaa -moottoritietyömaalla työskentelee tällä hetkellä noin 400 henkilöä ja käytössä on lähes 160 työkonetta tai -laitetta. Lisäksi hankkeen parissa työskentelee noin 100 suunnittelijaa.

LISÄTIETOJA:                                  

Liikennevirasto, projektijohtaja Lars Westermark, p. 029 5 34 3838, [email protected] 
Tieyhtiö Vaalimaa Oy, toimitusjohtaja Jaakko Kouvalainen, p.040 546 8073, [email protected]
YIT Rakennus Oy, projektijohtaja Jouni Hyvärinen, p. 040 197 1999, [email protected]

Hanke verkossa:

www.liikennevirasto.fi/e18vaalimaa
https://www.facebook.com/e18vaalimaa
https://twitter.com/e18vaalimaa

E18 Hamina–Vaalimaa -hanke käsittää 32 kilometrin pituisen uuden moottoritien ja siihen liittyviä muita tiejärjestelyjä. Rakennettava tieosuus on viimeinen osa E18 -moottoritietä, joka kulkee Suomen halki Turusta itärajalle. Kokonaisuuteen kuuluvat myös Vaalimaan raskaan liikenteen järjestelyt, jotka valmistuivat tammikuussa 2017.  Koko moottoritie avataan liikenteelle keväällä 2018. Vuoteen 2034 kestävällä elinkaarisopimuksella toteutettavan hankkeen palveluntuottaja on Tieyhtiö Vaalimaa Oy, joka vastaa hankkeen rahoituksesta sekä suunnittelusta, rakentamisesta ja kunnossapidosta. Hankkeen pääurakoitsija on YIT Rakennus Oy. 

Kartta 1: E18 Hamina─Vaalimaa -moottoritiehanke 

Kartta 2: E18 Hamina─Vaalimaa -moottoritiehankkeen sillat

Kartta 3: E18 Hamina─Vaalimaa -moottoritiehankkeen sillat: infografiikka 

Liitteet

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.