Hyppää sisältöön

E18 Hamina─Vaalimaa -moottoritie valmistuu etuajassa ja ennakoitua selvästi edullisemmin

Julkaistu 28.02.2018

E18 HaminaVaalimaa -moottoritien viimeinen 8,5 kilometrin mittainen osuus Virojoelta Vaalimaalle avautuu liikenteelle 1. maaliskuuta 2018. Tie valmistuu tilaajan alkuperäistä aikataulua nopeammin ja huomattavasti alle alkuperäisen budjetin. Moottoritietasoinen yhteys Turusta Vaalimaalle on nyt kokonaisuudessaan valmis.

- E18 Hamina−Vaalimaa -moottoritie parantaa merkittävästi alueen turvallisuutta, sillä henkilövahinko-onnettomuudet vähenevät moottoritien myötä arviolta 60 prosenttia. Uusi tie on ilo luovuttaa käyttäjille etuajassa, erittäin korkeatasoisesti ja silti ennakoitua edullisemmin rakennettuna, iloitsee projektijohtaja Lars Westermark Liikennevirastosta.​

Moottoritie on todella merkittävä Suomen elinkeinoelämän kannalta, sillä siihen yhdistyvät tie- ja rataverkon lisäksi meriväylät ja HaminaKotka Satama. Se on jo nyt luonut uusia mahdollisuuksia maankäytön ja elinkeinoelämän kehittämiseen Kaakkois-Suomessa.

-Iso projekti vaativassa aikataulussa on onnistunut todella hienosti. Tie on toteutettu mahdollisimman laadukkaasti ja elinkaaren kannalta kestävästi. On ollut hienoa seurata työntekijöiden ammattitaitoista työskentelyä ja positiivista asennetta tavoitteiden saavuttamiseksi, kertoo Tieyhtiö Vaalimaan toimitusjohtaja Jaakko Kouvalainen.

-Lähes kolme vuotta kestänyt urakka on nyt valmis. Kiitän lämpimästi paikallisia asukkaita hyvästä yhteistyöstä ja positiivisesta suhtautumista hankkeeseen ja sen työntekijöihin, projektijohtaja Jouni Hyvärinen YIT Rakennus Oy:stä sanoo.

E18 Hamina−Vaalimaa -moottoritien kunnossapidosta vastaa Tieyhtiö Vaalimaa Oy vuoteen 2034 jatkuvalla elinkaarisopimuksella. Tieyhtiö Vaalimaa on tehnyt sopimuksen YIT Rakennus Oy:n kanssa, joka vastaa E18 Hamina−Vaalimaan kunnossapidon käytännön toteutuksesta. 

Rakentaminen jatkuu Virojoella ja vanhalla seiskatiellä

Moottoritien valmistuttua työt jatkuvat vanhan seiskatien eli maantien 170 kunnostamisella. Tie päällystetään lähes kokonaan uudelleen ja lisäksi rakennetaan kevyen liikenteen väylää. Työt alkavat huhti−toukokuussa ja valmistuvat marraskuussa 2018.

Lisäksi Liikennevirasto ja Virolahden kunta aloittavat Virojoen keskustassa erillisurakan. Keskustan väyliä sekä ajoneuvoille että kevyelle liikenteelle parannetaan ja muun muassa Virojoen vanha silta korjataan. Erillisurakan työt alkavat arviolta toukokuussa ja valmistuvat loppuvuonna 2018.

 

LISÄTIETOJA:

Liikennevirasto, projektijohtaja Lars Westermark, p. 029 5 34 3838, [email protected] 

Tieyhtiö Vaalimaa Oy, toimitusjohtaja Jaakko Kouvalainen, p. 040 546 8073, [email protected]

YIT Rakennus Oy, projektijohtaja Jouni Hyvärinen, p. 040 197 1999, [email protected]

 

Hanke verkossa: 

www.liikennevirasto.fi/e18vaalimaa
https://www.facebook.com/e18vaalimaa
https://twitter.com/e18vaalimaa

E18 Hamina–Vaalimaa -hanke käsittää 32 kilometrin pituisen uuden moottoritien ja siihen liittyviä muita tiejärjestelyjä. Nyt valmistunut tieosuus on viimeinen osa E18 -moottoritietä, joka kulkee Suomen halki Turusta itärajalle. Kokonaisuuteen kuuluvat myös Vaalimaan raskaan liikenteen järjestelyt, jotka valmistuivat tammikuussa 2017. Vuoteen 2034 kestävällä elinkaarisopimuksella toteutettavan hankkeen palveluntuottaja on Tieyhtiö Vaalimaa Oy, joka vastaa hankkeen rahoituksesta sekä suunnittelusta, rakentamisesta ja kunnossapidosta. Hankkeen pääurakoitsija on YIT Rakennus Oy.

 

E18 Hamina–Vaalimaa -moottoritiehanke

 

Vanhan 7-tien (mt 170) ja Virojoen tietyöt

 

 

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta