Hyppää sisältöön

Digiroad-työpajoissa laitettiin kuntien liikennemerkkejä ja nopeusrajoituksia kuntoon

Julkaistu 30.11.2023

Digiroad-operaattori järjesti kunnille kolme työpajaa 21.11-23.11, joissa laitettiin yhdessä kunnan Digiroad-aineistoa kuntoon. Osallistujia oli kaikkiaan yhdeksästä kunnasta!

Digiroad työpajat mainoskuva

Kiitos osallistumisesta Digiroadin työpajoihin Kuopio, Hanko, Sastamala, Lahti, Ii, Pirkkala, Oulu, Vaala ja Nurmes! 

Ensimmäinen työpaja järjestettiin Oulussa ja kaksi muuta työpajaa pidettiin etätyöpajoina. Kaikissa työpajoissa kunta sai paneutua omaan Digiroad-aineistoon Digiroad-operaattorin kanssa. Kaikki tapahtumat olivat hyvin onnistuneita ja totesimme, että näitä tarvitaan lisää, joten seuraa viestintäämme tulevista työpajoista!

Työpajoissa kerrattiin ensin yleisesti läpi mikä se Digiroad olikaan ja miten aineiston ylläpito kannattaa aloittaa tai mihin kannattaa kiinnittää huomiota, jos ylläpito on jo tuttua.  Digiroad-aineiston ajantasaisuus vaikuttaa erityisesti aineiston hyödyntäjiin, kuten esimerkiksi pelastustoimen pelastustoimintaan reitityksen ja riskiarvioinnin tausta-aineistona sekä toiminnan suunnittelussa. Lue lisää työpajojen Digiroadin esitysmateriaalista

Työpajoissa esiteltiin Digiroadin tarjoama uusi palvelu kunnille: Ylläpitoraportti

Olemme tutkineet Digiroadin laatua kunnittain. Sen pohjalta olemme luoneet uuden palvelun, josta kunnille saadaan tulostettua laadusta kertova ylläpitoraportti. Ylläpitoraportista kunta näkee oman kuntansa ylläpitotilanteen (ajantasaisuus ja kattavuus) Digiroadissa sekä suosituksen, mitä tietolajeja olisi hyvä seuraavaksi päivittää. Raportissa on mukana tällä hetkellä muutama tärkeimmistä tietolajeista. Jatkossa raportille on tarkoitus lisätä useampia Digiroadin tietolajeja.

Tarkoituksena on, että jatkossa operaattori toimittaa raportin säännöllisesti kunnille. Olemme piloineet ylläpitorapottia nyt noin 20 kunnan kanssa, joilta keräämme palautetta ennenkuin laajennamme jakelua. 

Meillä Digiroadissa on tavoitteena mahdollisimman laadukas aineisto. Kunnilla on tässä merkittävä rooli, jotta katuverkon tiedot ovat ajantasaisia. 

Digiroad-aineiston ylläpito

Digiroad-aineiston ensisijainen ylläpitotapa on Digiroad-sovellus. Digiroad-sovellus on ilmainen ja helppokäyttöinen selaimessa toimiva paikkatietosovellus. Voit tilata Digiroad-sovelluksen tunnukset sähköpostitse operaattorilta osoitteesta [email protected] ja aloittaa aineiston ylläpidon. 


Alkuun ylläpidossa

Tarkista ensin Digiroadin nykytilanne! Digiroad-sovelluksessa on "Kuntasivu", joka on helpoin tapa tarkistaa aineiston viimeisin päivitysajankohta tai aineistoa voi tarkastella visuaalisesti Suomen Väylät -karttapalvelussa. 

Osallistu Digiroadin ilmaisiin ylläpitokoulutuksiin tai pyydä kunnallesi ilmainen koulutus osoitteesta: [email protected]!  Ohjeita ylläpitoon tietolajeittain löydät  Väyläviraston aineistonvälityspalvelusta ja koulutusvideoita on katsottavissa Digiroadin ylläpidon aloittamiseksi Digiroadin YouTube –kanavalla. Ohjeita ja vinkkejä ylläpitoon ja aineiston erilaisiin toimitustapoihin löydät myös Digiroadin verkkosivuilta, ylläpito-ohje kunnille. Hyödynnä myös tämä kasaamamme Hyödylliset linkit -lista ylläpidon helpottamiseksi!

 

Kysyttävää! Me autamme!

Digiroad-operaattori:

[email protected]

040 507 2301 (ark. Klo 9-16)