Takaisin

Arvostettu merenkulun turvallisuuspalkinto Liikenneviraston VTS-toiminnalle

Arvostettu merenkulun turvallisuuspalkinto Liikenneviraston VTS-toiminnalle

Julkaistu 23.6.2015

Merenkulun turvallisuuspalkinto Sea Sunday on myönnetty tänä vuonna Liikenneviraston VTS-toiminnalle.

VTS eli Vessel Traffic Service tarkoittaa alusliikennepalvelua, jonka tarkoituksena on parantaa merenkulun turvallisuutta, edistää alusliikenteen sujuvuutta ja tehokkuutta sekä ennaltaehkäistä onnettomuuksia ja niistä mahdollisesti syntyviä ympäristöhaittoja.

Liikenneviraston VTS-keskukset ovat vuosien varrella tehneet paljon työtä merenkulun sujuvuuden ja turvallisuuden edistämiseksi. Esimerkiksi kesäkuun alkupuolella Suomenlahden meriliikennekeskus onnistui ehkäisemään suuren rahtialuksen mahdollisen karilleajon Suomenlahdella. Alus saatiin meriliikenneohjauksen yhteydenottojen avulla muuttamaan kurssinsa kohti turvallista vesialuetta. 

Merenkulun turvallisuuspalkinto Sea Sunday on viranomaisten sekä ammatti- ja vapaa-ajan merenkulun järjestöjen vuonna 1996 perustama tunnustuspalkinto. Palkinnon myöntämisen perusteena voi olla konkreettinen teko, oivallus, asenne, kehitysprojekti tai muu merenkulun turvallisuuteen liittyvä seikka. Palkinto voidaan antaa nimetylle henkilölle, aluksen miehistölle, varustamolle, viranomaiselle tai muulle yhteisölle. Palkintoesineenä on Emil Cedercreutzin tekemä pronssiin valettu veistos Ruorimies.

Palkinto luovutetaan Liikennevirastolle syksyn aikana.

Lisätietoa palkinnosta ja aikaisemmista palkinnon saajista löydät Suomen Merimieskirkon verkkosivuilta: http://www.merimieskirkko.fi/178-merenkulun-turvallisuuspalkinto


reaktionapit