Hyppää sisältöön

Ylivieska−Iisalmi-rataosan sähköistys on valmistunut

Julkaistu 6.2.2024 14.35

Ylivieska−Iisalmi-rataosalla käynnissä olleet sähköistystyöt ovat valmistuneet. Sähköistyksen viimeistelytyöt valmistuivat alkuvuoden 2024 aikana. Kaupallisen liikenteen aloittaminen rataosuudella vaatii vielä Traficomin käyttöönottoluvan.

Väyläviraston Ylivieska-Iisalmi-radan sähköistyshankkeessa on sähköistetty rataa Ylivieskasta Iisalmeen ja sähköistys saatiin valmiiksi tammi-helmikuun vaihteessa 2024. Sähköistykseen liittyvät muutos- ja asennustyöt aloitettiin keväällä 2021.

Varsinaiset rakennustyöt Ylivieskan ja Iisalmen välisellä rataosuudella valmistuivat viime syksyyn 2023 mennessä. Sen jälkeen rataosuudella on tehty erilaisia viimeistelytöitä. Syöttöasemaurakat saatiin valmiiksi marraskuussa ja joulukuussa suoritettiin sähköisiä mittauksia.

”Rataosuus Ylivieskasta Iisalmeen on tällä hetkellä liikennöitävässä kunnossa. Ennen kaupallisen liikenteen aloittamista tarvitaan vielä Traficomin käyttöönottolupa. Käyttöönottolupaprosessi on tällä hetkellä käynnissä”, kertoo projektipäällikkö Harri Sakki Väylävirastosta.

Tavoitteena on saada Traficomin käyttöönottolupa maaliskuussa. Kaupallisen liikenteen aloittamisesta tiedottaa tarkemmin VR. Ylivieska−Iisalmi-rataosuudella ajetaan sähköradan koeajot helmikuun loppupuolella.

Lisätietoja:

Harri Sakki, projektipäällikkö, Väylävirasto, p. 029 534 3211, [email protected]

Lue lisää hankkeesta:

https://vayla.fi/ylivieska-iisalmi