null
null Yhteissuunnittelupäivän pöhinää – Bigroom täyttyy puheensorinasta, kun allianssin tiimit kokoontuvat yhteen

Yhteissuunnittelupäivän pöhinää – Bigroom täyttyy puheensorinasta, kun allianssin tiimit kokoontuvat yhteen

Julkaistu 03.07.2018
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Kun tämän vuoden alussa uusiin tehtäviin hakeuduin, olin jollain tasolla tietoinen mitä Velho-allianssi tekee. Ja aikaisempien tehtävieni myötä minulla on myös jonkinlainen näkemys Sutosta, tai siis siitä mitä suunnitelma- ja toteumatietovaraston tulisi olla. Koska en ole ollut missään ohjelmistokehitystyössä mukana, on uutta olleet niin uudet toimintamallit kuin termitkin.  Aluksi en tiennyt mikä on Velhon APR, konseptointitiimi, ja PO, enkä myöskään sitä, että kalenteriani tulee täyttämään konseptoinnin dailyt, planningit, retrot, review:t jne.

Nyt ollaan jo toisessa toteutusjaksossa ja arki alkaa rullata. Kuten jokaisen toteutusjakson alussa, kokoonnuimme ennen juhannusta yhteissuunnittelutilaisuuteen. Siinä sovitaan seuraavan kolmen kuukauden toteutusjakson sisältö peilaten tavoitteiseen sekä tehtäväositukset, vaiheistukset ja aikataulut kahden viikon jaksoille pilkottuina.

Alkujohdannon jälkeen aloimme pikkuporukoissa miettiä, miten päällysteiden ylläpidon palvelupolkua puretaan auki tehtäväkokonaisuuksiksi ja jaetaan pienemmiksi tehtäviksi sekä miten jatketaan projektirekisterin osalta. Keskusteluissa pyöritellään nimikkeistöjä, välillä taas käsitteitä, mahdollisia ominaisuuksia ja kaikkea muuta mahdollista. Samalla myös ajatuksissa kummittelee jo tulevat lomat - suoritettavia tehtäviä on suhteutettava kesälomakalenterin mukaisiin resursseihin nähden, niin että homma etenee ja kaikilla töissä olevilla on sopivasti tekemistä myös lomakauden aikana. 

Kymmeniin post-it -lappuihin kirjattiin niin tehtäviä, selvitettäviä asioita, avoimia kysymyksiä, järjestelmän toiminnallisuuksia, ominaisuuksia, ajatuksia, tehtävien riippuvuuksia kuin havaittuja riskejäkin. Päivän aikana Bigroomin seinät täyttyivät lapuista, mutta ennen kaikkea molempien tiimien tehtävät saatiin järjestykseen ja yhteen sovitettua.

Kun toteutustiimi vielä kertasi, miten heidän työnsä tulee etenemään parin viikon sprinteissä, on niin minun kuin muun konseptointitiimikin selkeämpää määritellä ja selvittää ajankohtaan nähden tarpeellisimpia tietoja. Toteutusjaksolle on taas tavoite asetettu, se on saavutettavissa ja vie kohti haluttua lopputulosta. Työn alla on laaja kokonaisuus aiheuttaen välillä ainakin itselleni henkilökohtaisia riittämättömyyden ja osaamattomuuden tunteita. Onneksi tässä sakissa on voimaa ja vahvaa osaamista, niin että tämä haaste on iloista taisteltavaa!

Aurinkoisia kesäpäiviä!

Jaana Kalliolaakso