Hyppää sisältöön

Vt 9 Jännevirran sillan kevyen liikenteen väylä otetaan käyttöön

Julkaistu 30.09.2018

 

Vt 9 Jännevirran silta -hankkeella avataan nyt myös Jännevirran sillan kevyen liikenteen väylä. Jännevirran uusi silta on jo ajoneuvoliikenteen käytössä.

”Kevyen liikenteen väylä siirtyy uudelle reitilleen tiistaina 2. lokakuuta. Sillalla kulkeva kevyen liikenteen väylä on neljän metrin levyinen, eli siellä on jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden entistä turvallisempaa ja mukavampaa kulkea,” toteaa projektijohtaja Hannu Nurmi Liikennevirastosta.

Kevyen liikenteen väylä siirtyy kokonaan uudelle reitilleen lokakuun puolivälin paikkeilla. Tällöin valmistuu valtatien varteen tuleva Jännevirran sillan ja Lentokentäntien välinen kevyen liikenteen väylä.

Vanhan sillan purkaminen

Jännevirran vanhan sillan purkutyö on alkanut maanantaina 1. lokakuuta. Purkutyö valmistuu marraskuun aikana.

Jännevirran uusi syväväylä otetaan puolestaan käyttöön loppusyksyllä, kunhan vanha silta on saatu purettua.

 

 

Lisätietoja:

Hannu Nurmi, projektijohtaja, Liikennevirasto, 029 534 3574

Mika Huhtala, työmaapäällikkö, Kreate Oy, 0400 691 159

Seuraa hanketta:

verkkosivuillamme liikennevirasto.fi/vt9jannevirta

Facebook-sivuillamme Vt 9 Jännevirran silta

Jännevirran silta on Kuopion ja Siilinjärven rajalla olevan valtatie 9:n silta, joka ylittää Saimaan syväväylän Jännevirran kylän kohdalla. Valtatie 9 on tärkeä Joensuu–Kuopio välinen tie. Hankkeessa rakennetaan uusi kiinteä silta, vanhan sillan ollessa elinkaarensa päässä. Uusi silta varmistaa sujuvan ja turvallisen liikennöinnin maantie- ja vesiliikenteelle sekä kevyen liikenteen kulkijoille. Hanke toteutetaan vuosina 2016–2018.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.