Hyppää sisältöön

Vt 8 Turku–Pori: Uusi urakka alkaa Hangassuon ja Niittymaan välillä Satakunnassa

Julkaistu 26.05.2016

Liikennevirasto parantaa kasitietä seuraavaksi Luvian ja Porin alueilla Hangassuon ja Niittymaan välillä. Rakennustyöt alkavat kesäkuun alussa, ja niiden on määrä olla valmiina syksyllä 2017.

Liikennevirasto ja Destia Oy allekirjoittivat tänään 27.5. sopimuksen Hangassuo–Niittymaa-rakennusurakasta. Sopimuksen arvo on 9,7 miljoonaa euroa.

Rakentaminen alkaa kesäkuun loppupuolella, ja kokonaisuus valmistuu arviolta syyskuussa 2017. Urakka työllistää keskimäärin noin 20–40 henkilöä. Paikallisia rakennusurakoitsijoita ja työvoimaa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan.

Liikennejärjestelyt muuttuvat vähitellen

Urakka-alue on 11 kilometriä pitkä, ja työt aloitetaan puuston poistamisella viikolla 23. Urakan aikana kasitielle rakennetaan muun muassa Hangassuon jäteaseman kohdalle ohituskaistapari rinnakkaistiejärjestelyineen. Lisäksi rakennetaan yksityisteitä sekä kevyen liikenteen väyliä Niittymaan ja Pinomäen välille. Myös tievalaistusta uusitaan.

Kesän mittaan otetaan käyttöön poikkeavia liikennejärjestelyjä, ja esimerkiksi nopeusrajoituksiin voi tulla aluekohtaisia muutoksia. Suurempia järjestelyjä tehdään arviolta loppukesästä, kun Niittymaan risteyssillan rakentamista varten valmistellaan kiertotiejärjestelyjä.

Hangassuo–Niittymaa-urakka on osa vuonna 2014 alkanutta kasitien laajempaa hankekokonaisuutta. Turun ja Porin välin rakennustöiden merkittävimmät vaikutukset ovat liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden paraneminen sekä ympäristön haittavaikutuksien väheneminen. Työt jatkuvat vuoteen 2018 asti.

Lisätietoja

Liikennevirasto: projekti-insinööri Juha-Pekka Hämäläinen, p. 0295 34 3563,
[email protected]

Destia Oy: työpäällikkö Eetu Väisänen p. 040 351 0790, [email protected] 

www.liikennevirasto.fi/turkupori
www.facebook.com/turkupori
@VT8TurkuPori

Aineistopyynnöt: viestintätoimisto AC-Sanafor, [email protected]

Liitteet

Fiksut väylät, älykäs liikenne - sinua varten

Liikennevirasto.fi
Twitter
Facebook

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta