Hyppää sisältöön

Vt 8 Turku–Pori: Työt alkavat uusissa urakkakohteissa

Julkaistu 26.04.2017

Valtatie 8:lla alkaa kevään ja kesän aikana useita uusia urakoita. Liikenteen turvallisuus ja sujuvuus paranevat merkittävästi kasitien peruskorjauksen myötä.

Kasitiellä Kämpän liittymän kohdalla Eurajoella tehdään tulevan kesän aikana liittymäjärjestelyjä. Paikallisteiden liittymiä porrastetaan ja näkemäalueita raivataan liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Samassa yhteydessä tehdään yksityistiejärjestelyjä. Urakoitsijana toimii VRJ Eteläsuomi Oy.

Mynämäen kohdalla liikenteen turvallisuutta parannetaan porrastamalla ja kanavoimalla paikallisteiden liittymiä sekä rakentamalla keskisaarekkeita. Samalla tehdään yksityistiejärjestelyjä ja levennetään Nihattulan alikulkukäytävää. Urakka alkaa toukokuussa 2017, ja työt valmistuvat lokakuun aikana. Urakoitsijana toimii Lemminkäinen Infra Oy.

Mynämäki–Vermuntila-välillä rakennetaan noin 34 kilometriä uutta tievalaistusta niille osille, joilta se vielä puuttuu. Näin koko Turku–Pori-välille saadaan yhtenäinen tievalaistus. Uusi valaistus toteutetaan energiatehokkailla led-valaisimilla. Lisäksi urakassa uusitaan vanhoja huonokuntoisia valaisimia. Työt maastossa alkavat toukokuussa 2017 ja valmistuvat marraskuuhun mennessä. Urakka toteutetaan ST-urakkana, ja urakoitsija on Dynniq Oy.

Valtatielle välillä Nousiainen–Kurjenmäki rakennetaan ohituskaistapari. Urakkaan kuuluu myös muita tie- ja liittymäjärjestelyjä sekä riista-aidan rakentaminen Mynämäelle asti. Hanke toteutetaan ST-urakkana, ja työt ajoittuvat vuosille 2017–2019.

 

Lisätietoja:
Liikennevirasto: Projektipäällikkö Kari Partiainen, p. 029 534 3580, [email protected]

www.facebook.com/turkupori

https://twitter.com/vt8turkupori

Aineistopyynnöt: viestintätoimisto Ahjo Communications, [email protected]

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta