Hyppää sisältöön

Vt 8 Turku–Pori: Kasitie välillä Raisio–Nousiainen moottoritieksi

Julkaistu 19.12.2016

Valtatie Raisiosta Nousiaisiin otetaan moottoritietasoisena käyttöön torstaina 22. joulukuuta. Samassa merkittävä osuus Turku–Pori-hankeen parannuskohteista saadaan kokonaisuudessaan valmiiksi.

Viimeiset muutokset liikennejärjestelyihin tehdään keskiviikon ja torstain aikana (21.–22.12.). Nykyisistä opasteista poistetaan rastitukset koko väliltä. Myös Raision eritasoliittymästä poistetaan moottoritien alkamis- ja päättymisopasteet. Töitä tehdään osin yöaikaan liikennehaitan vähentämiseksi.

Raisio–Nousiainen-osuuden avaamisen jälkeen saadaan käyttöön yhtenäinen moottoritieosuus välillä Pitkämäki–Nousiainen. Suurimmat muutokset liikenteeseen ovat Raision eritasoliittymästä pohjoiseen päin olevalla osuudella. Mopot ja traktorit eivät saa enää ajaa kyseisellä osuudella. Korvaavat reitit on viitoitettu sinipohjaisin opastein. Ne on esitetty liitekartoissa 1–3.

Myös kevyen liikenteen kulkuyhteydet on viitoitettu uudestaan moottoritien lähialueella. Reitit myötäilevät vanhan kasitien linjaa Maskun keskustaan asti. Keskustan jälkeen reitti ohjataan Nousiaisiin Ruskallion paikallistien varteen rakennetulle kevyen liikenteen väylälle.

Raisio–Nousiainen-osuus käsittää 11,5 kilometriä moottoritietä, yhdeksän kilometriä kevyen liikenteen väylää, kolme eritasoliittymää, rinnakkaistiejärjestelyjä sekä melu- ja pohjavesisuojausta. Osuuden kokonaiskustannukset ovat noin 68 miljoonaa euroa.

Rakennustöiden merkittävimmät vaikutukset ovat liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden paraneminen sekä ympäristön haittavaikutusten väheneminen.

Lisätietoja: projektipäällikkö Kari Partiainen, p. 029 534 3580, [email protected]

www.liikennevirasto.fi/turkupori
www.facebook.com/turkupori
@VT8TurkuPori

Aineistopyynnöt: viestintätoimisto Ahjo, [email protected]

Liitteet

Liikennevirasto mahdollistaa toimivat, tehokkaat ja turvalliset matkat ja kuljetukset. www.liikennevirasto.fi

Trafikverket möjliggör fungerande, effektiva och trygga resor och transporter.www.trafikverket.fi  

www.facebook.com/liikenneverkossa

www.twitter.com/liikennevirasto

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.