Hyppää sisältöön

Vt 8 Turku–Pori: Erikoiskuljetusjärjestelyt alkavat Vt 8:n ja Vt 2:n eritasoliittymäalueella viikolla 28

Julkaistu 04.07.2019

Viikolla 28 käynnistetään erikoiskuljetusreittien muutostyöt Laanin alueella Porissa. Rakentamistöiden ajaksi alueella joudutaan sulkemaan valtatie 2:n keskikaista sekä kevyen liikenteen yhteyksiä. 

Ensi viikolla Porissa on luvassa liikennejärjestelyjä Laanin eritasoliittymäalueella, jossa valtatiet 2 ja 8 risteävät. Laanin alueen erikoiskuljetusreittien muutostyöt ovat osa Pori–Mäntyluoto -radan sähköistystä. 

Eritasoliittymäalueelle tehdään erikoiskuljetuksille erillisiä ramppeja ja keskikohdan ylityskohtia. Lisäksi alueella korotetaan kahta portaalia ja siirretään tievalaisimia.

Työt aiheuttavat valtatie 2:n keskikaistan ja kevyen liikenteen yhteyksien sulkemisia. Tarkat tieosuudet, joihin muutokset kohdistuvat, ovat näkyvissä oheisessa karttakuvassa.

Töiden arvioidaan valmistuvan lokakuun aikana. Alueen pääurakoitsijana toimii YIT Teollisuus Oy.

Turun ja Porin välin rakennustöiden merkittävimmät vaikutukset ovat liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden paraneminen sekä ympäristön haittavaikutuksien väheneminen. Koko urakka-alueen työt jatkuvat vuoteen 2019 saakka.

Lisätietoja: 

Liikennevirasto: Projektipäällikkö Kari Partiainen, p. 029 534 3580, [email protected] 

facebook_logo_detail www.facebook.com/turkupori

twitter@VT8TurkuPori

Aineistopyynnöt: viestintätoimisto Ahjo Communications, [email protected]

 

Liitteet

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme myös maankäytön yhteensovittamisesta ja liikenteen palvelutasosta. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.