Hyppää sisältöön

Vt 8 Pyhäjoki-Liminka: Saaran ylikulkusilta käyttöön Raahessa

Julkaistu 26.10.2016

Valtatie 8:n parannustyöt etenevät Pyhäjoki-Raahe-Liminka -osuudella. Raahen uusi rautatien ylikulkusilta saadaan käyttöön marraskuun alussa. Pyhäjoella on puolestaan avattu kevyen liikenteen väylä välillä Parhalahti-Hurnasperä.

Viime talvena käynnistynyt Vt 8:n parannushanke välillä Pyhäjoki-Liminka etenee suunnitelmien mukaisesti. Raahessa avataan uusi rautatien ylittävä Saaran ylikulkusilta liikenteelle marraskuun alussa. Samalla poistuvat käytöstä rakennusaikainen varasilta ja kiertotie.

Pyhäjoella on otettu käyttöön kevyen liikenteen väylä välillä Parhalahti-Hurnasperä. Myös Vt 8:n ja Hanhikiventien liittymää on parannettu. Keskustan siltatyöt  sen sijaan jatkuvat loppuvuoteen ja väliaikaiset liikennejärjestelyt ovat käytössä siltojen avautumiseen saakka.

Liikenneviraston projekti-insinööri Terhi Honkarinnan mukaan työt etenevät nyt ripeästi ja useimmissa kohteissa ne jatkuvat läpi talvikauden. Vähäsateinen syksy on sekin ollut avuksi.

“Esimerkiksi Hummastinvaarassa ja Ruutinkankaalla rakennetaan ohituskaistaparia, Koksaamontien kohdalla puolestaan parannetaan liittymää. Töitä aloitellaan myös Revonlahden kevyen liikenteen väylällä sekä Vt 8:n ja Kt 86:n liittymässä. Kyseisten kohteiden on määrä valmistua ensi kesänä”, Honkarinta listaa.

Tarkkuutta työmaiden kohdalla

Tietyöt Raahen ja Limingan välillä tuovat mukanaan ajoittain nopeastikin muuttuvia liikennejärjestelyjä, jotka vaativat pimeinä syyskuukausina tienkäyttäjiltä erityistä tarkkuutta ja huolellisuutta.

”Lisäksi olemme siirtymässä talviaikaan ja matalampiin talvinopeuksiin. Siksi esimerkiksi työmatkaan kannattaa varata hieman enemmän aikaa”, Honkarinta painottaa.

Myös urakoitsijat toivovat tienkäyttäjiltä tarkkaavaisuutta syksyn muuttuvissa olosuhteissa.

”Turvallisuus on meidän kaikkien asia. Siksi on tärkeää noudattaa nopeusrajoituksia ja muita ohjeistuksia”, korostavat urakoista vastaavat Skanska Infra Oy:n työpäällikkö Jouko Aaramaa ja Sundström Oy Ab:n projekti-insinööri Tommy Björklund.

Muuttuvista liikennejärjestelyistä ja hankkeen etenemistä saa ajantasaista tietoa mm. Facebook-sivuilta. https://www.facebook.com/vt8pyhajoki/

 

Lisätietoja:

Terhi Honkarinta
Projektipäällikkö, Liikennevirasto
Puh. 029 534 3754
terhi.honkarinta@liikennevirasto.fi

Jouko Aaramaa
Työpäällikkö, Skanska Infra Oy
Puh. 040 776 5120
[email protected]

Tommy Björklund
Projekti-insinööri, Sundström Oy Ab
Puh. 050 5939 175
[email protected]

Vt 8:n perusparannus välillä Kalajoki-Pyhäjoki-Liminka kohentaa vilkkaan, noin 110 kilometriä pitkän tieyhteyden liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta. Samalla se turvaa elinkeinoelämän kuljetukset, erikoiskuljetukset sekä raskaan liikenteen tarpeet, jotka kasvavat mm. tulevan Hanhikiven ydinvoimalan rakennustöiden vuoksi. Vuonna 2017 valmistuvan mittavan perusparannuksen kokonaiskustannukset ovat 30 miljoonaa euroa. Hankkeen toteuttaa Liikennevirasto. http://www.liikennevirasto.fi/vt8pyhajoki, https://www.facebook.com/vt8pyhajoki/

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.