Hyppää sisältöön

Vt 8 Pyhäjoki-Liminka: Mettalanmäen kiertoliittymän rakentaminen alkaa Raahessa

Julkaistu 22.05.2018

Vt 8:n parantamistyöt välillä Kalajoki-Liminka jatkuvat talvitauon jälkeen. Raahessa käynnistyy ensi viikolla Mettalanmäen kiertoliittymän rakentaminen. Muutoin jäljellä on enää maisemointi- ja viimeistelytöitä eri puolilla tieosuutta.

Keväällä 2016 käynnistyneet Vt 8:n parannustyöt välillä Kalajoki-Liminka lähestyvät loppuaan. Kuluvan kesän aikana tehdään vielä viimeistely- ja maisemointitöitä Kalajoella, Pyhäjoella, Raahessa, Siikajoella ja Limingassa. Himangalla jatketaan viime syksynä alkaneita liittymän rakennustöitä.

Hankkeen viimeinen uusi työkohde on Raahessa, jossa aloitetaan ensi viikolla Mettalanmäen kiertoliittymän rakentaminen. Alueella on jo tehty puuston poistoa ja maastotöitä. Urakoitsijana toimii Mestek Oy.

Kiertoliittymä parantaa liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta sekä tarjoaa mahdollisuuksia alueen maankäytön kehittämiseen. Samalla rakennetaan myös kaksi kevyen liikenteen alikulkukäytävää kiertoliittymän etelä- ja itäpuolelle sekä uusitaan valaistusta ja pysäkkijärjestelyjä.

Liittymätöistä uusia liikennejärjestelyjä

Liittymätyöt tuovat Mettalanmäen kohdalle poikkeusjärjestelyjä. Liikenneviraston projekti-insinööri Terhi Honkarinnan mukaan opasteita ja alennettuja nopeusrajoituksia kannattaa seurata kesäkuukausina tarkasti.

“Liittymä valmistuu syksyllä, joten malttia ja kevyttä kaasujalkaa tarvitaan läpi koko kesän. Alemmat nopeudet ovat myös tietyömaalla työskentelevien turvana”, hän tähdentää.

Paikallisia poikkeusjärjestelyjä ja alennettuja nopeuksia voi kesän aikana olla myös muissa työkohteissa, mikäli töistä tai työkoneista on haittaa muulle liikenteelle.

“Mettalanmäen liittymää lukuunottamatta viimeiset työkohteet valmistuvat kesän aikana”, Päkkilä kertoo.

Hankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa mm. Facebook-sivuilta. https://www.facebook.com/vt8pyhajoki/

Lisätietoja:

Terhi Honkarinta
Projekti-insinööri, Liikennevirasto
Puh. 029 534 3754
[email protected]

Vt 8:n perusparannus välillä Kalajoki-Pyhäjoki-Liminka kohentaa vilkkaan, noin 110 kilometriä pitkän tieyhteyden liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta. Samalla se turvaa elinkeinoelämän kuljetukset, erikoiskuljetukset sekä raskaan liikenteen tarpeet, jotka kasvavat mm. tulevan Hanhikiven ydinvoimalan rakennustöiden vuoksi. Pääosiltaan vuonna 2017 valmistuvan mittavan perusparannuksen kokonaiskustannukset ovat 30 miljoonaa euroa. Hankkeen toteuttaa Liikennevirasto. http://www.liikennevirasto.fi/vt8pyhajoki, https://www.facebook.com/vt8pyhajoki/

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.