Hyppää sisältöön

Vt 8:n siltatöistä uusia liikennejärjestelyjä Pyhäjoelle ja Raaheen

Julkaistu 10.05.2016

Valtatie 8:n parannustyöt käynnistyvät täydellä teholla myös Raahen ja Limingan välisellä tieosuudella. Toimenpidelistalle kuuluu mm. ohituskaista-, silta- ja liittymätöitä. Pyhäjoella ja Raahessa liikenne ohjataan siltatöiden ajaksi kiertoteille.

Valtatie 8:n pohjoisen osan parannustyöt käynnistyvät kevään ja kesän aikana täydellä teholla. Samalla ne tuovat mukanaan muuttuvia liikennejärjestelyjä, jotka tienkäyttäjien on syytä huomioida.

Yksi merkittävimmistä liittyy Pyhäjoella jo käynnistyneisiin siltatöihin, joiden vuoksi liikenne ohjataan Pyhäjoen keskustan kautta kulkevalle kiertotielle. Pohjoishaaran liikenne siirtyy kiertotielle maanantaina 16.5. Etelähaaran liikenne puolestaan ohjataan varasillalle ja kiertotielle viikkoa myöhemmin eli 23.5. Poikkeusjärjestelyt ovat käytössä koko kesäkauden.

Myös kevyen liikenteen väylän ja siltojen rakentaminen jatkuu Pyhäjoki-Hanhikivi -välillä. Töiden on määrä valmistua lokakuun loppuun mennessä.

Raahe-Liminka -tieosuudella töitä käynnistellään viikon 19 aikana Raahen ylikulkusillan kohdalla, jonne rakennetaan kiertotie ja varasilta. Pyhäjoen ja Raahen siltatyömaat tuovat Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilän mukaan koko kesän kestäviä poikkeusjärjestelyä. Tämä vaatii tarkkuutta ja varovaisuutta etenkin Pyhäjoella, jossa Vt 8:n liikenne kulkee lähikuukaudet keskustan läpi.

”Muualla pyrimme pitämään käytössä nykyiset ajokaistat. Toki työkohdekohtaisia lyhyitä häiriöitä on pitkin kesää”, Päkkilä kertoo.

Pitkä lista työkohteita

Lähikuukausina käynnistyvät myös ohituskaistojen rakennustyöt. Hummastinvaaran ja Ruutikankaan kohdalla aloitellaan puuston poistoa ja johtosiirtoja kesäkuussa. Varsinaiset rakennustyöt on tarkoitus aloittaa lokakuussa.

Paraatinmäki-Siikajoentie -välillä työt ovat sen sijaan jo käynnistymässä. Myös Koksaamontien liittymään Raahessa työkoneet aiotaan saada kesäkuun aikana. 

Revonlahden kohdalla Siikajoella valmistelevat työt ja puuston hakkuu käynnistyvät syyskuussa. Varsinaiset kaivuutyöt alkavat lokakuussa.

Revonlahden kevyen liikenteen väylää päästään rakentamaan näillä näkymin syyskuussa. Vt8 ja kt86:n liittymässä tehdään valmistelevia töitä ja puuston poistoa syys-lokakuussa. Kaivuutyöt käynnistyvät marraskuun alussa.

”Työt pyritään viemään läpi niin, että niistä on mahdollisimman vähän haittaa asukkaille, liikenteelle ja ympäristölle. Työkohteisiin tulevat rajoitukset ja opasteet ovat paitsi tiellä liikkujien myös tietyömaalla työskentelevien turva”, korostavat Skanska Infra Oy:n työpäällikkö Jouko Aaramaa ja Sundström Oy Ab:n toimitusjohtaja Mika Mäenpää.

Lisätietoja:

Jukka Päkkilä
Projektipäällikkö, Liikennevirasto
Puh. 029 534 3755
[email protected]

Jouko Aaramaa
Työpäällikkö, Skanska Infra Oy
Puh. 040 776 5120
[email protected]

Mika Mäenpää
Toimitusjohtaja, Sundström Oy Ab
Puh. 0400 175 390
[email protected]

 

Vt 8:n perusparannus välillä Kalajoki-Pyhäjoki-Liminka kohentaa vilkkaan, noin 110 kilometriä pitkän tieyhteyden liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta. Samalla se turvaa elinkeinoelämän kuljetukset, erikoiskuljetukset sekä raskaan liikenteen tarpeet, jotka kasvavat mm. tulevan Hanhikiven ydinvoimalan rakennustöiden vuoksi. Vuonna 2017 valmistuvan mittavan perusparannuksen kokonaiskustannukset ovat 30 miljoona euroa. Hankkeen toteuttaa Liikennevirasto. http://www.liikennevirasto.fi/vt8pyhajoki, https://www.facebook.com/vt8pyhajoki/

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.