Hyppää sisältöön

Vt 8:n rakennustyöt käynnistyvät Pyhäjoella

Julkaistu 13.12.2015

Valtatie 8:n parannustyöt Pyhäjoen ja Raahen välisellä tieosuudella alkavat säiden salliessa vielä kuluvan vuoden aikana. Parannustöillä sujuvoitetaan liikennettä, parannetaan vilkkaan tieosuuden liikenneturvallisuutta sekä helpotetaan raskaan liikenteen liikkumista. Urakoitsijana on urakkakilpailun voittanut Skanska Infra Oy.

Valtatie 8:n pohjoisen osan parannustyöt käynnistyvät lähiviikkoina hankkeen ensimmäisen urakan töillä Pyhäjoen kohdalla.

Työt painottuvat alkuvaiheessa kevyen liikenteen väylien rakentamiseen Hanhikiven ja Pyhäjoen välille. Keväällä työohjelmassa on mm. levennys-, liittymä- ja siltatöitä sekä tievalaistuksen parantamista. Lisäksi Hanhikiven kohdalle rakennetaan uusi liittymä.

Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilän mukaan tietyöt tuovat mukanaan myös muuttuvia liikennejärjestelyjä.

”Urakan merkittävin kohde on Pyhäjoen ylittävien vesistösiltojen uusiminen, joka aiheuttaa kiertotiejärjestelyjä. Lisäksi parannetaan valtatien liittymiä ja kevyen liikenteen järjestelyitä. Toimenpiteillä parannetaan liikenteen sujuvuutta ja liikenneturvallisuutta. Urakka valmistuu pääosin syksyllä 2016”, Päkkilä kertoo.

Pääurakoitsija Skanska Infran työpäällikkö Jouko Aaramaan mukaan tietyöt viedään läpi niin, että niistä on mahdollisimman vähän haittaa alueen asukkaille, liikenteelle ja ympäristölle. Lisäksi poikkeusjärjestelyistä pyritään tiedottamaan mahdollisimman kattavasti etukäteen.

Tietyöt ovat osa Vt8:n perusparannusta välillä Pyhäjoki-Liminka. Tieosuuden yhteenlasketut korjauskustannukset ovat noin 30 miljoonaa euroa. Hanke on jaettu kolmeen osaurakkaan, joista tämä on ensimmäinen Liikenneviraston rakennuttama. Seuraava urakka koostuu Raahe-Liminka -välin parannustöistä, jotka käynnistyvät urakkakilpailun jälkeen maalis-huhtikuussa.

Lisätietoja:

Jukka Päkkilä
Projektipäällikkö, Liikennevirasto
Puh. 029 534 3755
[email protected]

Jouko Aaramaa
Työpäällikkö, Skanska Infra Oy
Puh. 040 776 5120
[email protected]

 

Vt 8:n perusparannus välillä Pyhäjoki-Liminka kohentaa vilkkaan, noin 80 kilometriä pitkän tieyhteyden liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta. Samalla se turvaa elinkeinoelämän kuljetukset, erikoiskuljetukset sekä raskaan liikenteen tarpeet, jotka kasvavat mm. tulevan Hanhikiven ydinvoimalan rakennustöiden vuoksi. Vuonna 2017 valmistuvan mittavan perusparannuksen kokonaiskustannukset ovat 29,9 miljoona euroa. Hankkeen toteuttaa Liikennevirasto.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.