Hyppää sisältöön

Vt 8:n Pyhäjoen pohjoishaaran silta liikenteelle

Julkaistu 05.03.2017

Valtatie 8:n parannustyöt etenevät Pyhäjoella. Pohjoishaaran silta avataan liikenteelle tiistaina 7. maaliskuuta. Samalla liikenne siirtyy Pyhäjoen keskustasta takaisin päätielle. 

Vt 8:n parannushanke välillä Kalajoki-Liminka on vaiheessa, jossa Pyhäjoen molemmat sillat saadaan avatuksi liikenteelle. Eteläisen haaran silta avautui helmikuun alussa ja nyt myös pohjoisen haaran silta on liikennöitävässä kunnossa. Samalla Pyhäjoen keskustan kautta kulkenut poikkeusreitti jää pois käytöstä ja liikenne palaa takaisin valtatielle tiistaina 7. maaliskuuta.

Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilän mukaan sillan avautuminen helpottaa etenkin työmatkaliikennettä ja raskaita kuljetuksia. Myös Pyhäjoen keskusta-alueen liikenneturvallisuus paranee, kun liikennemäärät vähenevät ja kevyen liikenteen reitit palaavat ennalleen.

”Tämä helpottaa myös koululaisten päivittäistä liikkumista. Siltatöistä johtuvat muutokset tiedettiin jo ennakolta haasteellisiksi, mutta liikenne on sujunut jopa yllättävän hyvin ja turvallisesti. Tienkäyttäjillä on ollut maltti mukana, vaikka aikataulut venyivät sateisen kesän ja odotettua suurempien sillanrakennustöiden vuoksi alkuperäisestä”, Päkkilä kiittelee.

Kevät tuo uusia töitä

Vaikka Pyhäjoen sillat avautuvat liikenteelle, tehdään tieosuudella kevään ja kesän aikana viimeistely- ja päällystystöitä. Työt jatkuvat kevään tullen myös Raahe-Liminka -osuudella, jossa kohteet valmistuvat ensi kesänä.

Suurin osa Vt 8:n parannustöistä valmistuu vuoden 2017 lopulla. Kevään aikana kilpailutetaan työkohteita muun muassa Kalajoella, Pyhäjoella ja Limingassa. Pääosa niistä valmistuu vuonna 2017, osa ensi vuoden puolella.

Hankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa mm. Facebook-sivuilta. https://www.facebook.com/vt8pyhajoki/

Lisätietoja:

Jukka Päkkilä
Projektipäällikkö, Liikennevirasto
Puh. 029 534 3755
[email protected]

Vt 8:n perusparannus välillä Kalajoki-Pyhäjoki-Liminka kohentaa vilkkaan, noin 110 kilometriä pitkän tieyhteyden liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta. Samalla se turvaa elinkeinoelämän kuljetukset, erikoiskuljetukset sekä raskaan liikenteen tarpeet, jotka kasvavat mm. tulevan Hanhikiven ydinvoimalan rakennustöiden vuoksi. Pääosiltaan vuonna 2017 valmistuvan mittavan perusparannuksen kokonaiskustannukset ovat 30 miljoonaa euroa. Hankkeen toteuttaa Liikennevirasto. http://www.liikennevirasto.fi/vt8pyhajoki, https://www.facebook.com/vt8pyhajoki/

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.