Hyppää sisältöön

Vt 8:n parantaminen alkaa Raahe-Liminka -tieosuudella

Julkaistu 19.04.2016

Valtatie 8:n parannustyöt käynnistyvät lähiviikkoina myös Raahen ja Limingan välisellä tieosuudella. Toimenpidelistalle kuuluu mm. ohituskaista-, silta- ja liittymätöitä. Niillä parannetaan liikenteen sujuvuutta, liikenneturvallisuutta sekä helpotetaan raskaan liikenteen liikkumista. Urakoitsijana on Sundström Ab Oy.

Valtatie 8:n pohjoisen osan parannustyöt käynnistyvät toukokuussa myös Raahe-Liminka -tieosuudella. Hankkeen kakkosvaiheen urakoitsijaksi on valittu tarjouskilpailun perusteella pedersöreläinen perheyhtiö Sundström Ab Oy. Urakkahinta on lähes 10 miljoonaa euroa. Se sisältää myös Raahen kaupungin ja Siikajoen kunnan osuudet.

Urakassa rakennetaan mm. ohituskaistaparit Raahen pohjoispuolelle Hummastinvaaran kohdalle ja Limingan eteläpuolelle Ruutikankaan kohdalle. Lisäksi Raahessa uusitaan rautatien ylikulkusilta ja parannetaan Koksaamontien, Oulunväylän ja Siikajoentien liittymiä.

Myös Siikajoen Revonlahdella parannetaan liittymiä ja rakennetaan kevyen liikenteen väyliä. Limingassa parannetaan kantatie 86:n liittymää. Työt valmistuvat kokonaisuudessaan lokakuussa 2017.

Muutoksia liikennejärjestelyihin

Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilän mukaan tietyöt tuovat lähiviikkoina ja -kuukausina muuttuvia kaista- ja liikennejärjestelyjä paitsi uudelle Raahe-Liminka -osuudelle myös Pyhäjoelle.

”Vt 8 parantaminen välillä Raahe - Liminka on hankkeen suurin yksittäinen urakka ja sisältää toimenpiteitä useissa kohteissa. Tienkäyttäjiltä toivotaan lähikuukausina malttia ja tarkkaavaisuutta liikenteessä”, Päkkilä muistuttaa.

Sundström Oy Ab:n toimitusjohtaja Mika Mäenpään mukaan Raahe urakka viedään läpi mahdollisimman sujuvasti ja pienin haitoin. Poikkeusjärjestelyistä pyritään tiedottamaan kattavasti etukäteen muun muassa hankkeen Facebook-sivuilla.

”Hanke on meille merkittävä ja tulee työllistämään myös paikallisia tienrakentajia”, Mäenpää kertoo.

Työt etenevät myös aiemmin käynnistyneessä urakassa Pyhäjoella, jossa aloitellaan sillanrakennustöitä. Niiden ajaksi valtatien liikenne ohjataan Pyhäjoen keskustan kautta kulkevalle kiertotielle.

Liikennejärjestelyistä ja hankkeen etenemisestä järjestetään avoin infotilaisuus toukokuussa.

Lisätietoja:

Jukka Päkkilä
Projektipäällikkö, Liikennevirasto
Puh. 029 534 3755
[email protected]

Mika Mäenpää
Toimitusjohtaja, Sundström Oy Ab
Puh. 0400 175 390
[email protected]

Vt 8:n perusparannus välillä Kalajoki-Pyhäjoki-Liminka kohentaa vilkkaan, noin 110 kilometriä pitkän tieyhteyden liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta. Samalla se turvaa elinkeinoelämän kuljetukset, erikoiskuljetukset sekä raskaan liikenteen tarpeet, jotka kasvavat mm. tulevan Hanhikiven ydinvoimalan rakennustöiden vuoksi. Vuonna 2017 valmistuvan mittavan perusparannuksen kokonaiskustannukset ovat 30 miljoona euroa. Hankkeen toteuttaa Liikennevirasto. http://www.liikennevirasto.fi/vt8pyhajoki, https://www.facebook.com/vt8pyhajoki/

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.