Hyppää sisältöön

Vt 8:n parannustyöt etenevät Pyhäjoki-Liminka -välillä

Julkaistu 13.09.2016

Valtatie 8:n parannustyöt jatkuvat syksyn aikana suunnitelmien mukaan Raahe-Liminka -osuudella. Parhalahti-Hurnasperä -kevyen liikenteen väylä ja ja liittymäjärjestelyt valmistuvat lähiviikkoina. Siltatöiden aikataulut sen sijaan venyvät ja väliaikaiset liikennejärjestelyt ovat käytössä loppuvuoteen.

Vt 8:n rakennustyöt etenevät Raahe-Liminka -välillä. Hummastinvaarassa on aloitettu ohituskaistaparin rakentaminen ja töiden on määrä valmistua ensi kesänä. Ruutinkankaalla vastaava urakka käynnistyy lähiaikoina ja sielläkin töitä tehdään pääosin läpi talvikauden. Nykyistä leveämpi ja turvallisempi tieosuus valmistuu ensi kesänä.

Raahessa Saaran ylikulkusilta valmistuu marraskuun alussa. Samalla liikenne siirtyy väliaikaiselta varasillalta uudelle sillalle. Koksaamontien liittymässä työt jatkuvat ja kohde valmistuu ensi kesänä.  

Revonlahden kohdalla käynnistellään kevyen liikenteen väylien rakentamista, jotka parannettavien liittymien ohella valmistuvat kesällä 2017. Alkusyksyn kalenterissa on alkavana kohteena myös Vt 8:n ja Kt 86:n liittymä, joka on määrä saada valmiiksi muiden kohteiden tavoin ensi kesänä.

Suunniteltua laajempia korjaustöitä Pyhäjoen siltatyömaalla

Pyhäjoella kevyen liikenteen väylä välillä Parhalahti-Hurnasperä sekä työt Hanhikiventien liittymässä valmistuvat syyskuun loppuun mennessä. Pyhäjoen siltatyöt sen sijaan jatkunevat alkuperäiseen aikatauluun kirjatun lokakuun lopun sijasta joulukuun puolelle. Samalla myös liikenteen poikkeusreitit Pyhäjoen keskustassa ovat käytössä siihen saakka.

“Pyhäjoen siltatöissä etenkin Pohjoishaaran tukien perustuksissa on jouduttu tekemään suunniteltua laajempia korjaustöitä, jotka ovat viivästyttäneet aikataulua. Myös kesäkuukausien runsaat sateet ja niiden aiheuttama vedenpinnan nousu Pyhäjoessa ovat ajoittain hidastaneet rakennustöitä”, Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilä kertoo.

”Liittymä- ja kaistatyöt tuovat liikenteeseen poikkeusjärjestelyjä, rajoituksia ja ajoittaisia pysäytyksiä. Tienkäyttäjiltä toivotaan syksyn pimetessä tarkkaavaisuutta, malttia ja joustavuutta. Se on myös tietyömaalla työskentelevien turva”, korostavat urakoista vastaavat Skanska Infra Oy:n työpäällikkö Jouko Aaramaa ja Sundström Oy Ab:n projekti-insinööri Tommy Björklund.

Muuttuvista liikennejärjestelyistä ja hankkeen etenemistä saa ajantasaista tietoa mm. Facebook-sivuilta. https://www.facebook.com/vt8pyhajoki/. Liitteen kuvalähde: Liikennevirasto.


Lisätietoja:

Jukka Päkkilä
Projektipäällikkö, Liikennevirasto
Puh. 029 534 3755
[email protected]

Jouko Aaramaa
Työpäällikkö, Skanska Infra Oy
Puh. 040 776 5120
[email protected]

Tommy Björklund
Projekti-insinööri, Sundström Oy Ab
Puh. 050 5939 175
[email protected]

Liitteet

 Vt 8:n perusparannus välillä Kalajoki-Pyhäjoki-Liminka kohentaa vilkkaan, noin 110 kilometriä pitkän tieyhteyden liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta. Samalla se turvaa elinkeinoelämän kuljetukset, erikoiskuljetukset sekä raskaan liikenteen tarpeet, jotka kasvavat mm. tulevan Hanhikiven ydinvoimalan rakennustöiden vuoksi. Vuonna 2017 valmistuvan mittavan perusparannuksen kokonaiskustannukset ovat 30 miljoonaa euroa. Hankkeen toteuttaa Liikennevirasto. http://www.liikennevirasto.fi/vt8pyhajoki, https://www.facebook.com/vt8pyhajoki/

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.