Hyppää sisältöön

Vt 8:n parannushanke etenee: Etelähaaran silta liikenteelle Pyhäjoella

Julkaistu 05.02.2017

Valtatie 8:n parannushanke jatkuu kahdessa urakassa, joista Raahe-Liminka -väli on jäämässä talvitauolle. Pyhäjoella työt jatkuvat ja Etelähaaran silta avataan liikenteelle kuluvan viikon puolivälissä. Pohjoishaaran silta valmistuu maaliskuun alussa.

Viime talvena käynnistynut Vt 8:n parannushanke välillä Kalajoki-Liminka on edennyt pääosin aikataulussaan ja suunnitelmien mukaisesti.

Raahessa rautatien ylittävä Saaran ylikulkusilta saatiin liikenteelle marraskuun alussa. Samalla poistuivat käytöstä rakennusaikainen varasilta ja kiertotie.

Hummastinvaarassa ja Ruutinkankaalla on rakennettu ohituskaistaparia, Koksaamontien kohdalla on puolestaan paranneltu liittymää. Kuluvan talven työkohteita ovat olleet myös Revonlahden kevyen liikenteen väylä sekä Vt 8:n ja Kt 86:n liittymä.

Nyt tietyöt jäävät talvitauolle Raahe-Liminka -osuudella, jossa urakoitsijana on Sundström Oy Ab. Työt jatkuvat keväällä ja kohteet valmistuvat ensi kesänä.

Pyhäjoen etelähaaran silta auki

Pyhäjoella siltatyöt ovat edenneet siten, että etelähaaran silta aukeaa liikenteelle kuluvan viikon puolivälissä, pohjoishaaran silta puolestaan maaliskuun alkupuolella. Siltojen päällystys- ja viimeistelytyöt tehdään ensi kesänä.

Siltatöiden aikataulut ovat venyneet ja Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilä pitää sitä harmillisena. Taustalla on sateinen kesä sekä etenkin vanhojen siltaperustusten odotettua heikompi kunto, joka on edellyttänyt suunniteltua laajempia valutöitä.

”Kesällä ja alkusyksyllä syntynyttä viivettä on ollut käytännössä mahdotonta kuroa kiinni, sillä talvella rakennus- ja valutyöt etenevät hitaammin. Muissa työkohteissa olemme edenneet täysin aikataulun mukaisesti”, Päkkilä muistuttaa.

Siltaurakasta vastaavan Skanska Infra Oy:n työpäällikkö Jouko Aaramaan mukaan uusien siltojen avaaminen tuo helpotusta Pyhäjoen keskustan liikenteeseen.

Pyhäjoen urakassa tietyöt valmistuvat kesän 2017 loppuun mennessä.

Suurin osa Vt 8:n parannustöistä valmistuu kuluvan vuoden lopulla. Talven aikana kilpailutetaan vielä kohteita muun muassa Kalajoella, Pyhäjoella ja Limingassa. Pääosa näistäkin kohteista valmistuu vuonna 2017, osa töistä vuoden 2018 puolella.

Hankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa mm. Facebook-sivuilta. https://www.facebook.com/vt8pyhajoki/

Lisätietoja:

Jukka Päkkilä
Projektipäällikkö, Liikennevirasto
Puh. 029 534 3755
[email protected]

Jouko Aaramaa
Työpäällikkö, Skanska Infra Oy
Puh. 040 776 5120
[email protected]

Tommy Björklund
Projekti-insinööri, Sundström Oy Ab
Puh. 050 5939 175
[email protected]

Vt 8:n perusparannus välillä Kalajoki-Pyhäjoki-Liminka kohentaa vilkkaan, noin 110 kilometriä pitkän tieyhteyden liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta. Samalla se turvaa elinkeinoelämän kuljetukset, erikoiskuljetukset sekä raskaan liikenteen tarpeet, jotka kasvavat mm. tulevan Hanhikiven ydinvoimalan rakennustöiden vuoksi. Pääosiltaan vuonna 2017 valmistuvan mittavan perusparannuksen kokonaiskustannukset ovat 30 miljoonaa euroa. Hankkeen toteuttaa Liikennevirasto. http://www.liikennevirasto.fi/vt8pyhajoki, https://www.facebook.com/vt8pyhajoki/

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.