Hyppää sisältöön

Vt 5 Mikkelin kohta -hankkeen työllisyysvaikutukset

Julkaistu 22.08.2017

Viitostien parantamistoimet Mikkelin kohdalla ovat antaneet työtä noin 180 henkilötyövuoden verran. Työllistetyistä Itä-Suomen alueella asui noin 77 %.

Hankkeen puitteissa työllistyneistä Etelä-Savon maakunnan alueella asui noin 48 % hankkeen henkilökunnasta, Pohjois-Savossa 20 %, Pohjois-Karjalassa 4 %, Etelä-Karjalassa 5 %. Mikkelin osuus työllistyneistä oli 38 %.

Hankkeen työmaalla työskenteli eripituisissa työjaksoissa noin 700 henkilöä. Kokonaisuudessaan hanke on antanut työtä noin 500 henkilötyövuoden verran, sillä välilliset työllisyysvaikutukset ovat noin kaksinkertaiset verrattuna työmaan suoraan työllistämisvaikutukseen.

Ulkomailla syntyneiden osuus työllistetyistä oli noin 5 henkilötyövuoden verran. He työskentelivät suomalaisissa yrityksissä pääosin raudoitustehtävissä.

Lisätietoja

Hannu Nurmi, Liikennevirasto puh. 029 534 3574

Hanke verkossa

liikennevirasto.fi/vt5mikkelinkohta
facebook.com/vt5mikkelinkohta

Vt5 Mikkelin kohta -hankkeessa tehdyt parannustyöt hyödyttävät itäisen Suomen tieliikennettä ja Mikkelin kaupungin sisäistä liikennettä. Hankkeessa rakennetaan toinen ajorata ja lisäkaistoja Pitkäjärven ja Aseman välille sekä parannetaan eritasoliittymiä, katuja ja kevyen liikenteen yhteyksiä. Ympäristöstä huolehditaan rakentamalla melu- ja pohjavesisuojauksia.  Hanke valmistui vuonna 2017.

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta