Hyppää sisältöön

Vt 5 Mikkeli-Juva: Vehmaan eritasoliittymä otetaan käyttöön

Julkaistu 20.9.2021 8.15

Vt 5 Mikkeli-Juva-tiehanke on edennyt aikataulussa ja Nuutilanmäki-Juva-osuus tiestä alkaa valmistua. Torstaina 23.9.2021 otetaan liikenteelle Vehmaan eritasoliittymä Juvalla.  


   – Eritasoliittymän alueella tehtiin kesän 2021 aikana kaistajärjestelyitä, ramppimuutoksia ja sillan alle rakennettiin tukimuuri mahdollistamaan rampin sijoittaminen lähemmäksi sillan rakenteita. Kaistajärjestelyt ja muutokset rampeissa mahdollistavat turvallisemman ja sujuvamman liikkumisen Vehmaan eritasoliittymän alueella, kertoo projektipäällikkö Harri Liikanen Väylävirastosta. 

Vehmaan eritasoliittymän liikennejärjestelyt karttakuva syyskuussa

Eritasoliittymä avataan vaiheittain

Vehmaan eritasoliittymä avataan liikenteelle vaiheittain, viitostiellä eritasoliittymän kohdalla vielä tehtävien päällystys- ja viimeistelytöiden vuoksi. Ensimmäisessä vaiheessa valtatien liikenne ohjataan eritasoliittymän läpi väliaikaisin liikennejärjestelyin. 

    Myös eritasoliittymän rampit ja viitostien risteävä liikenne Vehmaan eritasoliittymän sillan kautta Pieksämäen ja Savonlinnan suuntaan avautuvat liikenteelle. Jalankulun ja pyöräilyn uusitut väylät aukeavat, ja toukokuussa urakan vuoksi siirretyt bussipysäkit palaavat lopullisille sijainneilleen.

Koko Nuutilanmäki-Juva-osuus valmistuu

Lopullisesti eritasoliittymä avautuu samaan aikaan koko Nuutilanmäki-Juva-osuuden kanssa. Avaaminen tapahtuu arviolta lokakuun puolessa välissä. Tarkka ajankohta tiedotetaan myöhemmin erikseen.
   Mikkeli-Nuutilanmäki-osuus tiestä valmistui heinäkuussa 2021. Koko Mikkeli-Juva tiehanke valmistuu kesällä 2022, kun Nuutilanmäki-Juva-osuus saa lopullisen päällysteensä.
 

Lisätietoja

Projektipäällikkö Harri Liikanen, Väylävirasto
p. 029 534 3007, [email protected] 

Projektipäällikkö Timo Tiainen, Kreate Oy
p. 0400 152 116, [email protected] 

 
Hanke verkossa

vayla.fi/vt-5-mikkeli-juva
facebook.com/vt5mikkelijuva
 

Vt 5 Mikkeli-Juva


Valtatie 5 Mikkelin ja Juvan välillä rakennetaan nelikaistaisena, keskikaiteellisena tienä, jonka liittymät toteutetaan eritasoisina. Mikkeli-Nuutilanmäki -osuudella tie rakennetaan pääosin uuteen maastokäytävään ja nykyinen valtatie jää rinnakkaistieksi. Nuutilanmäki-Juva osuus raken-netaan nykyisen valtatie 5:n kohdalle 2 + 2 kaistaisena, eli koko tieosuus Vt 5 Mikkeli-Juva on laatutasoltaan sama. Vt 5 Mikkeli-Juva otetaan liikenteelle vaiheittain vuosina 2020–2021. Lopullisesti tie on valmis kesällä 2022.

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta