Hyppää sisältöön

Vt 5 Mikkeli–Juva: Mikkelin ja Visulahden välinen osuus valmistui

Julkaistu 10.9.2020 15.38

Maanantaina 31.8. liikenteelle otetulla osuudella Mikkeli–Särkämäinen jäi Mikkelin päässä vielä tälle viikolle viimeistelytöitä, jotka oli mahdollista toteuttaa vasta valtatien liikenteelleoton jälkeen. Työt on saatu tehtyä, ja torstaina 10.9. otettiin käyttöön suurimmalta osin Tuppuralan ja Visulahden välisen alueen uudet pyöräilyn ja jalankulun väylät. Myös katuyhteys Juvantieltä kantatielle 72 avattiin.

Loppuvuoden työt painottuvat Juvan suunnalle

Tiieyhteys Kinnarin eritasoliittymästä Visulahden suuntaan avataan liikenteelle perjantaina 11.9. Samalla avataan uusi kevyen liikenteen väylä Kinnarin ja Visulahden välillä.
    Töiden valmistumisen myötä osuus Mikkelistä Särkämäisiin on nyt valmis ja urakka jatkuu Särkämäisten ja Nuutilanmäen välilä. Nuutilanmäelle saakka ulottuva osuus valmistuu ja otetaan liikenteelle lokakuussa. Lopullinen päällystekerros tieosuudelle tehdään kesällä 2021.

Lisätiedot

Projektipäällikkö Harri Liikanen, Väylävirasto
p. 029 534 3007, [email protected]

Työmaapäällikkö Aki Loikkanen, Destia Oy
p. 0400 246 944, [email protected]

Hanke verkossa

https://vayla.fi/vt-5-mikkeli-juva
https://www.facebook.com/vt5mikkelijuva/

Vt 5 Mikkeli–Juva

Valtatie 5 Mikkelin ja Juvan välillä rakennetaan nelikaistaisena, keskikaiteellisena tienä, jonka liittymät toteutetaan eritasoisina. Mikkeli–Nuutilanmäki -osuudella tie rakennetaan pääosin uuteen maastokäytävään ja nykyinen valtatie jää rinnakkaistieksi. Nuutilanmäki–Juva osuus rakennetaan nykyisen valtatie 5:n kohdalle 2 + 2 kaistaisena, eli koko tieosuus Vt 5 Mikkeli–Juva on laatutasoltaan sama. Vt 5 Mikkeli-Juva otetaan liikenteelle vaiheittain vuosina 2020–2021 ja lopullisesti tie on valmis kesällä 2022.


Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.