Hyppää sisältöön

Vt 5 Mikkeli-Juva: Mikkeli-Nuutilanmäen osuus valmistuu

Julkaistu 16.7.2021 7.30

 

Valtatie 5:n osuus Mikkelistä Nuutilanmäelle valmistuu tämän viikon aikana ja osuudella päästään ajamaan normaalilla nopeudella. 

Vt 5:n Mikkeli-Nuutilanmäen osuuden päällystyöt on saatu valmiiksi. Osuus sai lopullisen päällysteen viime viikolla ja tällä viikolla on viimeistelty loput työvaiheet: ajoratamaalaukset ja piennartäytöt. Kulkureitit on palautettu normaaleiksi ja nopeusrajoitukset nostetaan lopullisiin nopeuksiin tämän viikon aikana. 

Valmis Vt 5 -tieosuus välillä Mikkeli-Nuutilanmäki

– Tämän kesän työt rakentamisprojektimme osalta etenivät suunnitellun mukaisesti ja asettamassamme aikataulussa. Nyt turvallinen tie voi palvella täydellä kapasiteetilla tienkäyttäjiä, toteaa Destian työmaavastaava Juho Kolehmainen

Mt 4500:n (entinen Vt 5) osuudella on tiedossa vielä viimeistelytöitä opasteisiin liittyen. 

Nuutilanmäki-Juva liikenteelle lokakuun lopussa

Nuutilanmäki–Juva -välillä työt jatkuvat täydessä laajuudessa. Vehmaan eritasoliittymässä toukokuun puolivälissä alkaneet työt vaikuttavat edelleen liikenteeseen Mikkeli / Kuopio ja Pieksämäki / Savonlinna -suunnissa. Työt Vehmaan eritasoliittymässä kestävät arviolta elokuun alkuun.

Lisäksi Kettulan Nesteen liittymä säilyy liikenteen käytössä vähintään 2.8.2021 asti. 

Tavoitteena on, että Nuutilanmäen ja Juvan välinen osuus valmistuu liikenteelle lokakuun lopus-sa.


Lisätietoja

Projektipäällikkö Harri Liikanen, Väylävirasto
p. 029 534 3007, [email protected] 

Työmaapäällikkö Aki Loikkanen, Destia Oy
p. 0400 246 944, [email protected] 

Projektipäällikkö Timo Tiainen, Kreate Oy
p. 0400 152 116, [email protected] 

 
Hanke verkossa

vayla.fi/vt-5-mikkeli-juva
facebook.com/vt5mikkelijuva

Vt 5 Mikkeli-Juva

Valtatie 5 Mikkelin ja Juvan välillä rakennetaan nelikaistaisena, keskikaiteellisena tienä, jonka liittymät toteutetaan eritasoisina. Mikkeli-Nuutilanmäki -osuudella tie rakennetaan pääosin uuteen maastokäytävään ja nykyinen valtatie jää rinnakkaistieksi. Nuutilanmäki-Juva osuus rakennetaan nykyisen valtatie 5:n kohdalle 2 + 2 kaistaisena, eli koko tieosuus Vt 5 Mikkeli-Juva on laatutasoltaan sama. Vt 5 Mikkeli-Juva otetaan liikenteelle vaiheittain vuosina 2020–2021. Lopullisesti tie on valmis kesällä 2022.

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta