Hyppää sisältöön

Vt 5 Mikkeli-Juva: Mikkeli-Nuutilanmäen osuus valmistuu

Julkaistu 16.7.2021 7.30

 

Valtatie 5:n osuus Mikkelistä Nuutilanmäelle valmistuu tämän viikon aikana ja osuudella päästään ajamaan normaalilla nopeudella. 

Vt 5:n Mikkeli-Nuutilanmäen osuuden päällystyöt on saatu valmiiksi. Osuus sai lopullisen päällysteen viime viikolla ja tällä viikolla on viimeistelty loput työvaiheet: ajoratamaalaukset ja piennartäytöt. Kulkureitit on palautettu normaaleiksi ja nopeusrajoitukset nostetaan lopullisiin nopeuksiin tämän viikon aikana. 

Valmis Vt 5 -tieosuus välillä Mikkeli-Nuutilanmäki

– Tämän kesän työt rakentamisprojektimme osalta etenivät suunnitellun mukaisesti ja asettamassamme aikataulussa. Nyt turvallinen tie voi palvella täydellä kapasiteetilla tienkäyttäjiä, toteaa Destian työmaavastaava Juho Kolehmainen

Mt 4500:n (entinen Vt 5) osuudella on tiedossa vielä viimeistelytöitä opasteisiin liittyen. 

Nuutilanmäki-Juva liikenteelle lokakuun lopussa

Nuutilanmäki–Juva -välillä työt jatkuvat täydessä laajuudessa. Vehmaan eritasoliittymässä toukokuun puolivälissä alkaneet työt vaikuttavat edelleen liikenteeseen Mikkeli / Kuopio ja Pieksämäki / Savonlinna -suunnissa. Työt Vehmaan eritasoliittymässä kestävät arviolta elokuun alkuun.

Lisäksi Kettulan Nesteen liittymä säilyy liikenteen käytössä vähintään 2.8.2021 asti. 

Tavoitteena on, että Nuutilanmäen ja Juvan välinen osuus valmistuu liikenteelle lokakuun lopus-sa.


Lisätietoja

Projektipäällikkö Harri Liikanen, Väylävirasto
p. 029 534 3007, [email protected] 

Työmaapäällikkö Aki Loikkanen, Destia Oy
p. 0400 246 944, [email protected] 

Projektipäällikkö Timo Tiainen, Kreate Oy
p. 0400 152 116, [email protected] 

 
Hanke verkossa

vayla.fi/vt-5-mikkeli-juva
facebook.com/vt5mikkelijuva

Vt 5 Mikkeli-Juva

Valtatie 5 Mikkelin ja Juvan välillä rakennetaan nelikaistaisena, keskikaiteellisena tienä, jonka liittymät toteutetaan eritasoisina. Mikkeli-Nuutilanmäki -osuudella tie rakennetaan pääosin uuteen maastokäytävään ja nykyinen valtatie jää rinnakkaistieksi. Nuutilanmäki-Juva osuus rakennetaan nykyisen valtatie 5:n kohdalle 2 + 2 kaistaisena, eli koko tieosuus Vt 5 Mikkeli-Juva on laatutasoltaan sama. Vt 5 Mikkeli-Juva otetaan liikenteelle vaiheittain vuosina 2020–2021. Lopullisesti tie on valmis kesällä 2022.

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.