Hyppää sisältöön

Vt 5 Hurus–Hietanen -hanke: Monikkalan ja Lahnaniemen välinen tieosuus on valmistumassa

Julkaistu 20.12.2023 12.28

 

Valtatien 5 rakentaminen on keskittynyt suunnitellusti Monikkalan ja Lahnaniemen väliselle osuudelle vuonna 2023. Tämä tieosuus on viimeistelyä vaille valmis. Työt jatkuvat talvitauon jälkeen keväällä 2024.

Rakennuskoneita tien vieressä joulukuussa 2023.
Viimeistelytyöt Monikkalan ja Lahnaniemen välillä valmistuvat joulunalusviikolla. Kuva: Juuso Häkämies, Skanska Infra Oy.

Tieosuus Monikkalan ja Lahnaniemen välillä on rakennettu entistä leveämmäksi, ja keskikaide sekä ohituskaistat lisäävät liikkumisen sujuvuutta ja turvallisuutta. Uutta keskikaiteellista valtatietä on saatu valmiiksi lähes neljän kilometrin osuudelta. Tien nopeusrajoitus saadaan nostettua lopulliseen 100 kilometriin tunnissa ennen joulua, kun joulunalusviikolla tehtävät viimeistelyt valmistuvat.

Kalkkivuoren risteyssilta ja eritasoliittymä ovat valmistuneet syksyn viimeisimpinä isoina töinä. Silta avattiin liikenteelle marraskuun lopussa. Myös sillan alitse pääsee nyt kulkemaan, minkä ansiosta eritasoliittymä on voitu ottaa kokonaan käyttöön. Muutos sujuvoittaa liikkumista esimerkiksi Tiilikaisentien suunnasta.

Kahden muun sillan korjaukset ja Niemistönojan sillan uusiminen ovat valmistuneet jo aiemmin. Lisäksi tänä vuonna on rakennettu ja parannettu yli viisi kilometriä yksityisteitä sekä parannettu puolitoista kilometriä jalankulun ja pyöräilyn väyläksi otettua vanhaa yksityistietä.

Lahnaniemen ja Hietasen välillä valaistuksen uudistaminen on jo aloitettu, ja työtä jatketaan tulevan vuoden aikana. ”Vuonna 2024 viimeistelemme ainakin Lahnaniemen liittymäalueen, rakennamme bussipysäkkejä ja uudistamme valaistusta myös hankealueen itäpäässä. Näiden töiden parissa jatkamme keväällä ja ne valmistuvat viimeistään syksyllä 2024”, kertoo projektipäällikkö Marja Wuori Väylävirastosta. 

Hanke sai marraskuussa 4,7 miljoonan euron lisärahoituksen, sillä hankkeen kustannusarvio täsmentyi rakentamissuunnittelun aikana. Lisärahoituksen avulla töitä pystytään jatkamaan hankkeen itäpäässä Lahnaniemen kohdalla ja Lahnaniemestä Mikkelin suuntaan. Näiden töiden tarkemman rakentamisaikataulun suunnittelu on parhaillaan käynnissä.

Hanke parantaa liikenneturvallisuutta

Huruksen ja Hietasen välisen tieosuuden parantaminen valtatiellä 5 kohentaa merkittävästi liikenneturvallisuutta erityisesti uuden keskikaiteen ansiosta. Uudistuksen myötä ajonopeus voidaan pitää talvellakin turvallisesti 100 kilometrissä tunnissa. Lisäksi hankkeessa rakennettua uutta eritasoliittymää pitkin on turvallisempaa liittyä valtatielle.   

Lisätiedot:  
Marja Wuori 
Projektipäällikkö, Väylävirasto 
[email protected] 
Puh. 0295 343 834    

Antti Kuokkanen 
Työpäällikkö, Skanska Infra Oy 
[email protected]
Puh. 040 709 6636 

Liity hankkeen tiedotejakeluun lähettämällä sähköpostia Väyläviraston viestintäkumppanille osoitteeseen kirsikka.mattila(at)sitowise.com

Liitteet